Пошук

Українська мова – це престижно

Дата: 21.12.2022 15:20
Кількість переглядів: 117

Фото без описуФото без опису

Міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика проводиться з 2000 року з метою піднесення її престижу серед молоді, утвердження її державного статусу, виховання поваги до культури й традицій народу. Цього річ він набув символічного значення, бо, без перебільшення, про Україну світ дізнався вперше не як про територію, а як про націю з незламним духом, які стійко виборюють право на існування і. зокрема, на спілкування рідною мовою.

У ІІ етапі конкурсу взяли понад 70 учнів 3-11 класів закладів освіти Липовецької територіальної громади. День його проведення – 16 грудня 2022 р., на жаль, співпав з черговою масованою атакою крилатими ракетами по країні, однак не зламав наші плани та бажання школярів позмагатися у знаннях рідної мови з однолітками. Лише дещо було відтерміновано час його проведення.

20 грудня учителі української мови та літератури у складі предметного журі спільно з працівниками комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» обговорювали зміст конкурсних завдань, критерії оцінювання учнівських робіт, здійснювали перевірку, визначали переможців та претендентів для участі в обласному етапі. Приємно відзначити, що 11 учнів отримали І місце, 37 – розділили ІІ та ІІІ місця. Серед переможців визначено претендентів, які представлятимуть нашу громаду у ІІІ обласному етапі , зокрема, Ярослава Франко, учениця 4 кл. Липовецького ліцею №3, Анастасія Марценюк, учениця 8 кл. Росошанського ліцею та Богдан Нагорний, учень 10 кл. Білозерівського ліцею.

Дякуємо усім школярам за участь та бажаємо нових знань і перемог!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь