Пошук

ВШАНУВАЛИ ПАМ"ЯТЬ ЗАГИБЛИХ У БОРОТЬБІ ІЗ АТОМОМ

Дата: 14.12.2022 11:23
Кількість переглядів: 99

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

26 квітня 1986 року в Радянському Союзі, а саме в Українській РСР, сталася найстрашніша в історії людства техногенна катастрофа - аварія на Чорнобильській атомній станції. Наслідки цієї катастрофи ми відчуваємо і до цього дня, та неможливо навіть уявити, якими вони могли б бути, якби не самовідданість людей-ліквідаторів цієї катастрофи.

У ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи брали участь люди найрізноманітніших професій: пожежники, енергетики, військовослужбовці, інженери, будівельники, робітники. Це не менше 90 тисяч осіб (за найскромнішими підрахунками), яким довелося гасити пожежу після вибуху, виконувати дезактивацію приміщень і проммайданчика станції, а також території навколо... Після вони проектували і будували об'єкт "Укриття" - саркофаг над зруйнованим енергоблоком, готували післяаварійний пуск блоків ЧАЕС. Аварія була локалізована, але багато хто з ліквідаторів ЧАЕС заплатили за це своїм життям та здоров'ям.

14 грудня 1986 року - день, коли було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. У листопаді 2006 року указом президента України в цю дату було засновано День вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Сьогодні спільно із головою Спілки учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи Володимиром Сличуком , учителями гімназії №2 вшанували пам"ять тих , хто заради нашого майбутнього поклав свої життя у мирний час в боротьбі з атомом.

Світла їм пам"ять і доземний уклін.​​​​​​


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь