Пошук

СВІТЛА ПАМ"ЯТЬ БЕЗНЕВИННО УБІЄННИМ..

Дата: 26.11.2022 14:26
Кількість переглядів: 256

ВІДКРИЛИ ПАМ"ЯТНИЙ ЗНАК ЖЕРТВАМ ГОЛОДОМОРУ У СКИТКІВСЬКОМУ СТАРОСТИНСЬКОМУ ОКРУЗІ

Саме у четверту суботу листопада, коли в Україні вшановують пам"ять жертв Голодоморів, у Скитці відкрили Пам"ятний знак , приурочений тим страшним подіям. Допомогли втілити ідею в життя старості села ВІктору Романову, сільські фермери та мешканці громади.

Сьогодні староста запросив на подію міського голову Віктора Бичкова, представників місцевої влади, старожилів округу, односельчан. Розпочав захід Гімн України.

Староста Віктор Романов зазначив:

-Нашим спільним обов"язком є гідне вшанування вбитих голодом жертв комуністичного режиму, а також донесення до сучасників та наступних поколінь правди про ті сумні події, причини, наслідки та спротив злочинній політиці тоталітарного режиму. Староста поіменно назвав сім"ї справжніх тогочасних господарів на землі Скитківській, Хорошанській, Теклинівській , яких у роки так званої продрозверстки було позбавлено всього-майна, землі, тварин, хліба.

Їх прізвища були відновлені завдяки титанічній праці учителів Лариси Цвях та Алли Романової .

На мітингу виступила голова ради ветеранів села Галина Канарська, міський голова ВІктор Бичков. Діти на чолі із працівником культури Любов"ю Хілько із Світланою Обець підготували літературно-музичну композицію "Скорботні жнива України" під час якої поіменно назвали усіх знищених голодом земляків.

Міський голова ВІктор Бичков зазначив:

-90 років тому сталінський режим розпочав знищення українців голодом. Всім відомо, що голод найбільш болюче місце у психіці людини. Мільйони життів забрав із собою спланований , цинічний і жорстокий геноцид українців у ті страшні роки. Так росія намагалася зламати вільний і гордий український народ, а згодом знищити його. Пекельний укіс Голодомору випав на 1932-33 роки – найстрашніші жертви в історії української нації.

Тіні тих, хто насильно був замордований голодом і нині стукають у наші серця...

Те саме відбувається і сьогодні. Ворог хоче знищити українську ідентичність і націю. Але ми знаємо, що, втрачаючи державність, знову станемо жертвами геноциду. Як ніколи, нам слід згуртуватися і зробити все від нас залежне, щоб подібні злочини більше ніколи не повторилися на українській землі.

Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв. Ми пам’ятаємо, щоб не повторити!

Сьогодні , о 16.00 закликаю усіх запалити свічу пам"яті у знак вшанування мільйонних жертв українців.

Міський голова висловив щиру вдячність громаді за добру справу, за підтримку нашого війська, за те, що, незалежно від труднощів, тримають стрій!

До громади звернувся благочинний Петро Ковальчук.

-Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську націю. Але ми не скоремось! Бог із нами!

Сьогодні вшановуємо пам"ять жертв Геноциду, щоб діти наші знали і пам"ятали, щоб наступним поколінням могли донести правду.

Священик вершив Панахиду за жертвами Голодоморів тих страшних незабутніх років і освятив Пам"ятний знак.

Сельчани вшанували пам"ять своїх замордованих і ще ненароджених земляків та поклали до Пам"ятного знаку квіти, цукерки, колоски...

Світла пам"ять..Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь