Пошук

ЗАПАЛИЛИ СВІЧУ...ВШАНУВАЛИ ПАМ"ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Дата: 26.11.2022 12:55
Кількість переглядів: 174

ВШАНУВАЛИ ПАМ"ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ 1921—1923; 1932—1933; 1946—1947 років...

Сьогодні у Липовецькій громаді біля Пам"ятного знаку жертвам Голодоморів в Україні відбувся траурний мітинг приурочений цим подіям. В заході взяли участь міський голова ВІктор Бичков, секретарі ради й виконкому, начальники й працівники управлінь та відділів міської ради, священики українських церков, громадськість.

-Голодомор – геноцид української нації, скоєний керівництвом Радянського Союзу на чолі з Йосифом Сталіним шляхом штучно створеного масового голоду з метою знищення українців, остаточної ліквідації українського спротиву режиму та намагань українців збудувати самостійну, незалежну від Москви Українську Державу.

День пам'яті жертв голодоморів запроваджений Указом Президента України Віктора Ющенка у 1998 році. У 2006 році Законом України Голодомор 1932 – 1933 років був визнаний геноцидом.

Для українців міжнародне визнання Голодомору є свідченням встановлення історичної справедливості щодо оцінки злочину проти людяності, скоєного стосовно українського народу, та демонстрацією засудження дій тоталітарного режиму, який знищив в Україні мільйони людей та підірвав національний дух українства.

Як розповідає історія, українцям довелося пережити три голодомори, під час котрих загинули мільйони людей . Голодомор в Україні 1921-1923р.р. відомий в історії, як масове знищення корінного українського населення з ознаками етнічної чистки через мор голодом , найбільш вразливим засобом знищення. Сьогодні росія намагається нас знищити градами, ракетами, відключенням електроенергії, газу... Боротьба, що точиться століттями продовжується. А українці не здаються! Не коряться , бо вільнолюбиві, бо нащадки славетного козацького роду, бо не раби,- зазначив у виступі міський голова. Голодомор – одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних, - не підлягає забуттю….

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам"ять знищених голодом .

Біля пам"ятного знаку виступили із промовами священики українських церков о. Василь Комарницький та о. Василь Загорянський і вершили чин Панахиди за безневинно убієнними голодом мільйонами українців.

До Пам"ятного знаку поклали колоски, живі квіти, хлібини та запалили лампадки...

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь