Пошук

30 вересня - Всеукраїнський День бібліотек.

Дата: 30.09.2022 13:40
Кількість переглядів: 411

 

Вважається, що вперше аналоги сучасних бібліотек з’явилися ще близько 2,5 тис. років до нашої ери на Сході. Це були зібрані в одному з древніх вавілонських храмів міста Ніппур глиняні таблички, на яких їх сучасники записали важливу для них інформацію для наступних поколінь. У Київській Русі перші бібліотеки стали відкривати після прийняття християнства. Це були церковні бібліотеки, серед яких у той час найбільшою вважалася заснована в 1037-му році князем Ярославом Мудрим бібліотека Софії Київської. У цій бібліотеці зберігалося понад дев’ятсот книг, що були виготовлені тоді виключно вручну.

Наша , Липовецька бібліотека , не така давня, але у цьому році вік її сягнув 125 літ і вважається вона однією зі старших на Вінниччині.

У нелегкий час війни бібліотекарі проводять просвітницьку роботу з представниками різних поколінь-дошкільнятами, школярами, молоддю, старшим поколінням липівчан, яких представляє ГО "Горлиця". Це унікальні волонтерські реабілітаційні центри культури та прихистку всіх, хто прагне знань. Це вогнища української культури.

Хочу привітати всіх працівників цього безцінного осередка, з віками накопиченого, нашого людського досвіду і знань зі святом. Бажаю вам Перемоги, збільшення кола читачів, їх уваги

і поваги ваших справжніх шанувальників! З професійним святом , шановні працівники бібліотек нашої громади!

З повагою міський голова Віктор Бичков Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь