Пошук

В Україні сьогодні – День усиновлення!

Дата: 30.09.2022 13:37
Кількість переглядів: 294

 

У День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, відзначається День усиновлення в Україні, що згідно з Указом Президента України від 27 листопада 2008 року, святкується щорічно 30 вересня. Вперше його почали відзначати з 30 вересня 2009 року. Це свято було встановлено, як данина подяки і поваги людям, які не побоялися взяти дитину – сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, до себе в родину.

Тому, в День усиновлення дітей вся країна вітає чоловіків і жінок, які стали батьками.

Це день вшанування прийомних батьків, вихователів дитячих будинків сімейного типу, педагогів, лікарів, працівників служби у справах дітей, соціальних служб, усіх, хто причетний до усиновлення та захисту прав дитини, нашої держави в цілому, яка втілює на практиці гасло ”Чужих дітей не буває”.

Це день радості тисяч, і тисяч дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих і дбайливих сім'ях. Це свято доброти і милосердя для всього українського суспільства.

Приємно відзначити, що в нашій громаді також є люди, які не байдужі до дитячої сирітської долі. Це прийомні батьки Резюк Анатолій Вікторович та Резюк Світлана Вікторівна з Липівця, Гнидюк Олена Феліксіївна та Гнидюк Володимир Дмитрович, жителі с. Богданівка, Свящук Микола Іванович та Свящук Олена Арсенівна , що проживають в с. Ганівка, які взяли до себе в родини на виховання дітей, які при різних обставинах втратили свої рідні сім’ї. Знайшли родинне тепло діти і в сім’ях опікунів та піклувальників Павленко Інни Георгіївни, Тетерука Дениса Олександровича, Кукурузи Лесі Анатоліївни, Петрини Марії Миколаївни, Скоцької Людмили Петрівни, Калінчук Валентини Андріївни, Ситника Сергія Анатолійовича, що проживають в м. Липовець, Заводнюк Галини Анатоліївни, Пасєки Марії Михайлівни, Доберчака Володимира Васильовича, Коби Наталії Володимирівни з с. Росоша, Загороднього Вадима Івановича, Драпалюк Тетяни Гриорівни, Нечипорук Інни Іванівни, Павученко Тетяни Михайлівни з с. Нападівка, Господарчук Валентини Василівни з с. Струтинка, Козаренко Вікторії Сергіївни з с. Трощі.

Також, у нас в громаді 3 сім’ї усиновили діток, у яких не було батьків, замінивши їм втрачені родини. Усиновлення – це важливий та відповідальний крок, який потребує великої духовної сили, віри, надії, любові та мудрості. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. ці сім’ї і прийомні, і опікунські, і усиновлювачі дали кожній дитині найважливіше – щастя мати родину, батьківську турботу і тепло.

Дорогі усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки! Низький уклін вам за щоденну копітку працю, за вашу щедрість та любов до дітей, за готовність віддати часточку себе заради благополуччя і добробуту дитини. Ми вами пишаємося. Нехай шанують вас діти та береже Бог!

І в цей день бажаємо батькам і діткам міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові. Хай у Ваших домівках завжди панують спокій і затишок, нехай Ваше життя буде безхмарним та заможним під мирним українським небом! Хай ростуть здоровими і успішними діти, хай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а віра, надія і любов ніколи не покидають ваші серця!

Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія реалізувалася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину.

Особливо сьогодні ми повинні піклуватися про дітей, які залишилися без батьків та батьківської опіки, внаслідок війни з росією. Ще є хлопчики і дівчатка, які ще чекають такої бажаної для них родини.

Щиро сподіваємося, що серед жителів нашої громади є люди, які своєю любов’ю, милосердям і турботою відкриють свої серця і двері домівок для цих дітей. Пам’ятайте - дитина чекає на Вас!

З повагою міський голова ВІктор Бичков

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь