Пошук

ПРО СТІК ДОЩОВОЇ ВОДИ НА СТАДІОН

Дата: 22.09.2022 14:38
Кількість переглядів: 213

·

ПРО СТІК ДОЩОВОЇ ВОДИ НА МІСЬКИЙ СТАДІОН, на наше прохання, інформував директор Липовецької ДЮСШ Микола Любченко.

 

З його слів, ця проблема перейшла нам у спадок ще з 80-х років минулого століття, коли будувався Меморіал Слави. Тоді і була прокладена труба попід Меморіал, якою вода стікала на бігові доріжки, де довгий час застоювалась. Так була "вирішена" проблема водостоку з центральної площі міста. Хоча можливості відводу в той час були набагато більші, ніж зараз.

 

Наш стадіон є одним з небагатьох у області, де силами працівників ДЮСШ зроблена і функціонує система поливу газонної трави виключно ставковою водою, яку доставляють для даних цілей автотранспортом. Цей спосіб є затратним і не завжди можливим, з об’єктивних причин. Тому, раціональне використання дощової води для поливу газону є надзвичайно актуальним. Виникла ідея після якої виготовлено гідротехнічну систему відводу води, її збору та поливу газону стадіону. Вона була реалізована в цьому році за підтримки міської ради, КП "Водоканал" і окремих громадян.

 

З цією метою були реконструйовані три та збудовані ще два водозбірники, що з’єднані трубою . Вода після цього часткового очищення поступає на стадіон. Зрозуміло, що система збудована недавно і потребує певного вдосконалення. Сьогодні ніхто іншого варіанту в нинішній ситуації не запропонує. Треба було все робити у свій час.

 

Зараз стадіон чудово виглядає, зелена шовковиста трава буяє, а цієї пори у попередні роки поле вже було коричневим.

 

Великі об’єми води, що йшли під час п’ятиденної зливи, поглинули водозбірники і вона використовується для поливу стадіону.

 

На фото - стадіон сьогодні. В даний час працівниками проводиться обкіс трави, що на полі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь