Пошук

БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЖИТТЯ І МАЙНО ВІД ПОЖЕЖ!

Дата: 07.09.2022 11:42
Кількість переглядів: 224

 

Щороку із настанням прохолодної погоди різко загострюється ситуація щодо виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із життєдіяльністю людини ..

Нерідко це призводить до загибелі людей.

Найбільш це стосується дотриманням населенням правил пожежної безпеки.

З початком опалювального сезону ситуація із загибеллю, особливо в сільській місцевості, щороку набуває резонансного характеру.

Причина такої ситуації – свідоме нехтування або незнання населенням елементарних правил власної безпеки.

Насамперед це стосується осіб похилого віку, соціально незахищених верств населення, багатодітних та неблагополучних сімей. Саме вони найчастіше стають жертвами вогню.

В зимовий період вірогідність пожеж збільшується через необачність та безпечність у поводженні з електрообігрівачами чи пічним опаленням, через ігнорування елементарних вимог пожежної безпеки, що завжди призводить до невиправного лиха.

Про пожежну безпеку власного житла дбайливий господар подбає завчасно.

Перш за все, на горищі приватного будинку необхідно оштукатурити димохід, очистити його та піч від сажі. В місцях проходження через перекриття димар повинен розділятися від дерев'яних конструкцій неспалимим матеріалом завширшки не менше 40 см. Не слід захаращувати горищні приміщення будівельним сміттям, сіном, соломою та іншими матеріалами.

Використовувати сірники, гасові лампи та свічки для освітлення горищ, кладовок, сараїв та сіносховищ. Лампочки електроосвітлення в даних приміщеннях повинні бути закриті скляними ковпаками. Не дозволяйте дітям ігри з вогнем, не залишайте їх без нагляду дорослих. Сірники та запальнички зберігайте у важкодоступних для малечі місцях, адже дитячі пустощі з сірниками , як правило закінчуються трагедією.

Дбайливі господині полюбляють ставити біля топкового отвору грубки віник, під топковим отвором складати дрова, скидати бумагу та горюче сміття, але це небезпечно, слід пам’ятати, що будь-які горючі матеріали, потрібно зберігати на віддалі не меншій ніж 1,25 метра від топкового отвору.

Не слід також перегрівати печі, ставити впритул до них меблі, спалимі предмети, сушити над ними одяг. Перед топковими дверцятами на горючій підлозі повинен бути металевий лист розмірами 50 на 70 см. Не слід розпалювати печі гасом, соляркою, бензином та іншими легкозаймистими рідинами. Попіл з печей гасіть і висипайте в ями не ближче 20 метрів до будь-яких будівель чи споруд.

Не забувайте про це й бережіть особисте життя та майно від вогню 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь