Пошук

НАРАДА КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

Дата: 29.06.2022 15:56
Кількість переглядів: 278

29 червня 2022 року відбулась нарада керівників закладів загальної середньої освіти Липовецької міської територіальної громади.

На порядок денний було винесено ряд питань, які наразі є надактуальними для освітянської галузі, це:

Про вимоги до споруд цивільного захисту;

Про особливості організації освітнього процесу у 2022-2023 н.р.;

Про роботу «Всеукраїнської школи онлайн» під час літніх канікул.

Днями Міністерство освіти і наки України надало роз?яснення, що з 1 вересня розпочнеться очне навчання, для цього школи мають бути обладнані укриттями. Головне під час навчання та роботи - це життя та здоров’я учасників освітнього процесу, тому перша вимога - їхня безпека.

Рекомендації щодо обладнання споруд цивільного захисту розроблено Державною службою України з надзвичайних ситуацій, про них вичерпно розповів завідувач сектору цивільного захисту, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Володимир Михайленко.

Увагу було акцентовано на

загальних вимогах до захисних споруд,

вимогах до їх позначання , обладання в найпростіших укриттях,

освітлення та вентиляції в укриттях.

Що передбачає перевірка стану готовності укриття.

"Аби підготувати захисну споруду та колектив необхідно провести навчальні інструктажі з питань як поводитися в укритті та що потрібно з собою мати, обов’язково проводити тренувальні евакуації безпосередньо до укриття", - наголосив Володимир Михайленко.

Начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Липовецької міської ради Леся Білозерова довела до відома присутніх зміст листа Міністерство освіти і наки України «Про особливості організації освітнього процесу у 2022-2023 н.р.» . Закцентувала увагу на пріоритетних завданнях закладів освіти : гарантування безпечних умов навчання та праці для учасників освітнього процесу.

У ході наради відбулася дискусія щодо створення освітньої мережі закладів освіти у відповідності до вимог законодавства, до якої долучились працівники управління освіти, культури, молоді та спорту Липовецької міської ради, голова районної ради профспілки працівників освіти Володимир Кучер та керівники закладів освіти.

Головний спеціаліст управління освіти, культури, молоді та спорту Липовецької міської ради Галина Шевченко інформувала присутніх про можливість порталу «Всеукраїнської школи онлайн» для учасників освітнього процесу в період літніх канікул. Зокрема, про проєкт «Будь активним заради миру», який спрямовано на організацію фізкультурно-оздоровчої роботи в канікулярний час у закладах освіти. Наголосила на проведенні роз"яснювальної роботи керівників закладів освіти щодо можливостей означеного порталу для вчителів, батьків та учнів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

+3

0

Охоплено людей

0

Взаємодія

Просувати допис

Подобається

Коментувати

Поширити


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь