Пошук

«Краса має силу і дар вносити мир у серця».

Дата: 13.05.2022 10:41
Кількість переглядів: 300

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

У цей непростий час, коли в Україні точиться загарбницька війна, як ніколи, необхідно цінувати духовні скарби українського народу, який віками береже та передає нащадкам свої традиції, і наш обов"язок примножувати та плекати їх .

Саме тому обласний Центр народної творчості започаткував культурно-мистецький проект "Подільська спадщина".

В рамках проекту, 12 травня 2022 року, відбулось відкриття виставки народного мистецтва «Намисто душу жінки береже» та презентація книги доктора історичних наук Лілії Іваневич "Традиційний одяг українців Поділля".

Впродовж всього історичного періоду розвитку людства жіноча прикраса-намисто, змінювалася за кольором, формою, матеріалом і дійшла до сучасної мудрої і стильної жінки.

У наших жінок є широкий вибір прикрас, проте, з часу проголошення незалежності України українські прикраси набули нового змісту і забарвлення. Жінки їх дістали з «бабусиної скрині» і стали носити із сучасним одягом.

На виставці в обласному центрі були представлені найпоширеніші прикраси, які носили в Україні в усі часи- понад 200 зразків намиста, герданів та силянок. Доповнили експозицію виставки вишиті сорочки, жіночі фотопортрети та картини сучасних місцевих художників.

Вокальний квартет Липовецької дитячої музичної школи ,, Дивоцвіт'' (керівник Оксани Цивлюк) взяв участь у відкритті чудового заходу, майстерно виконавши пісню Володимира Верменича, на слова Миколи Сингаївського "Чорнобриивці". Їх багатоголосся, злагоджений ансамбль, зачарували присутніх .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь