Пошук

ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ!

Дата: 22.04.2022 09:54
Кількість переглядів: 460

В той час, коли заповненість місць у лікарні відновного лікування була завершена, внутрішньо переміщених осіб на проживання став приймати Зозівський ПАЛ, директором якого працює Володимир Мельничук.

Оселились  люди в гуртожитку ліцею, оскільки учні перебували на дистанційному навчанні. Спочатку було близько 50 осіб різного віку. Звичайно ж,  зі своїми чотирилапими друзями. По мірі розгортання подій, внутрішньо переміщених осіб ставало все більше і сьогодні всі місця в гуртожитку заселені, тут проживає 130 мешканців, із них - 50 діти. 

Для поліпшення побуту проживаючих через Гуманітарний штаб, що діє при міській раді придбано бойлер та ще одну пральну машину. Забезпечення продуктами харчування теж контролюється, в основному, Гуманітарним штабом. А ось всі інші питання, що виникають, лягли на плечі директора ліцею коменданта гуртожитку  та працівників.

Щодень кухарі Зозівського ПАЛ готують для переселенців смачну їжу.

Не дивлячись на вимушені канікули, територія ліцею охайна, дерева розчищені, підбілені і квітники доглянуті. Видно, що тут дбають про порядок, чистоту, ну і про людей, які вимушені проживати на території сільської громади.

Аби зацікавити дітей і відволікти від проблеми війни, педагогами  КЗПО «Дитячо-юнацький центр Липовецької міської ради» тут проводились майстер-класи із тістоліплення, бісероплетіння, папероплетіння..., а місцевими учителями -  спортивні години.Частими гостями є волонтери , які демонструють дітям мультики, привозять солодощі.

Нещодавно працівники міського будинку культури  у селі відбулась благодійна акція "Повертайся живим!", у якій взяли участь і переселенці. Напередодні Великодніх свят, завдяки нашим місцевим та благодійникам з-за кордону, проживаючих у гуртожитку забезпечено солодощами, печивом, дітей-іграшками.

 

Велика вдячність дирекції  ТОВ "Продмова" в особі Анатолія Грубого за забезпечення наших гостей Великодніми пасочками, які в кількості 130 шт. завезено в гуртожиток. Тепер, відповідно до української традиції, ці люди зможуть у місцевій церкві і освятити їх. Більше того, працівники підприємства вирішили і за свої кошти придбали по собівартості 160 пасочок і передали на передову нашим захисникам. Окрім того, увесь цей час, з якого проживають люди, щоденно з підприємства "Продмова", підприємства "Хлібон" (ПП Людмила Козак), та від фермера Михайла Магденко надходить благодійний хліб у ліцеївську їдальню.

Наші липівчани із розумінням ставляться до питань харчування переселенців, допомагають усі - хто чим може. Хочеться відзначити за те,  що в раціоні їжі є м’ясо, обов’язковий компонент харчування, Валерія Криворуку із Лукашової, підприємство "Зернопродукт МХП " Сергій Ткачук, ТОВ "Рамбурс" Анатолій Шунда і жінкам, які щодень з раннього - ранку працюють на кухні, забезпечують процес харчування і придумують смачне меню.

Спасибі внутрішньо переміщеним особам, які не цураються сільської роботи, допомагають у благоустрої села!

Щира вдячність усім, хто хоче бути корисним і своїми діями крок за кроком наближає перемогу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь