Пошук

Протокол №3 засідання Липовецької міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 04.04.2022 14:49
Кількість переглядів: 547

Фото без описуФото без опису

ЛИПОВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА

ВІННИЦЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


 

 

Вул. Василя Липківського, 30, м. Липовець, Вінницький район, Вінницька область, 22500;' 2-34-50, 2-19-66;

е-mail: lypovetsmr@gmail.com, код ЄДРПОУ 04325957

 

 

                                                 Витяг

ПРОТОКОЛ №3

засідання Липовецької міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

04 квітня  2022року                                                                           м.Липовець

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1.«Про посилення заходів щодо запобігання та протидії масовим пожежам у природних екосистемах Липовецької територіальної громади у пожежонебезпечний період 2022 року»

Виступив з інформацією  міський голова, голови комісії Бичков В.М. з інформацією про рішення обласної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 31 березня 2022 року № 10 «Про посилення заходів щодо запобігання та протидії масовим пожежам у природних екосистемах області у пожежонебезпечний період 2022 року»

 

СЛУХАЛИ :

Заступника начальника відділу забезпечення заходів пожежо-профілактичної роботи у Вінницькому районні ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області Танасієнка В.А :              

Вінницьке районне управління Головного управління ДСНС України у Вінницькій області вкрай стурбоване погіршенням забезпечення пожежної безпеки населених пунктів, як наслідок зростанням кількості пожеж та загибеллю людей на них. Аналізуючи стан пожежної та техногенної безпеки об’єктів різних форм власності та житлових будинків громадян з початку року на території Липовецької територіальної громади виникло 60 пожеж, з них: 35 пожеж в природних екосистемах, решта 25 пожеж виникло у домоволодіннях, що належать громадянам. Економічні витрати від яких склали орієнтовно 4 млн. 620 тис. грн., з них прямі матеріальні збитки становлять 1 млн. 500 тис. грн., врятовано на загальну суму понад 2 млн. грн.

Основні причини пожеж:

- порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок – 11 пожеж;

- порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей, тепло генеруючи агрегатів, установок, газового обладнання, тощо - 9 пожеж;

- необережне поводження з вогнем, куріння – 39 пожеж;

- інші причини виникнення пожеж – 1.

      За 2022 рік на території громади виникло 36 пожеж, з них: 27 пожеж в природних екосистемах, решта 9 пожеж виникло у домоволодіннях, що належать громадянам. Економічні витрати від яких склали орієнтовно 4 млн. 948 тис., з них прямі матеріальні збитки становлять 1 млн. 950 тис. грн., врятовано на загальну суму 2 млн. 500 тис. грн., під час пожежі в житловому будинку 11.03.2022 року в с. Вербівка зареєстрована загибель чоловіка.

      Щороку під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду різко зростає кількість пожеж в природних екосистемах з причин необережного поводження з вогнем, випалюванням сухого листя та бур’яну. У більшості випадків причинами пожеж є нехтування населенням елементарних вимог пожежної безпеки, а в ряді випадків формальне ставлення посадових осіб до виконання норм та правил пожежної безпеки. На момент виїзду підрозділу на ліквідацію пожежі минулорічних трав, житло та інші об’єкти громадян залишаються в небезпеці, оскільки пожежно-рятувальна служба обмежена у кількості техніки, що перебуває у бойовому чергуванні.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорень,

Комісія вирішила:

 

1. Взяти до відома, інформацію заступника начальника відділу забезпечення заході пожежо-профілактичної роботи у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області Танасієнка В.А. про стан пожежонебезпеки на території Липовецької територіальної громади.

2. Заступнику міського голови (Дужому В.В.) спільно з старостами населених пунктів та керівникам сільськогосподарських підприємств Липовецької територіальної громади:

2.1 Забезпечити безумовне виконання вимог наказу Начальника обласної військової адміністрації від 28 березня 2022 року № 210 «Про встановлення заборони на відвідування лісів населенням».

Термін виконання:постійно, на час запровадження режиму воєнного стану.

2.2 Впровадити та дотримуватись впроваджених заходів із недопущення спалювання сухої трави, стерні та післяжнивних залишків на полях, недопущення застосування відкритого вогню в лісових масивах територіальної громади, створенню достатнього запасу води для цілей пожежогасіння, протидії пожежам у природних екосистемах та організації виконання заходів з протипожежного захисту лісових масивів, сільськогосподарських угідь, об'єктів природно-заповідного фонду на відповідних територіях.

Термін виконання:постійно.

2.3. Організувати оперативне інформування чергового 21 ДПРЧ (м.Липовець) 2 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Вінницькій області  за тел. 101 та тел.2-10-01 про пожежі і загоряння у природних екосистемах та у разі потреби - своєчасне залучення до гасіння власників та користувачів земельних ділянок, волонтерів, місцевого населення.

Термін виконання:протягом пожежонебезпечного періоду

2.4. Організувати із залученням засобів масової інформації проведення роз'яснювальної роботи серед населення щодо дотримання заходів пожежної безпеки під час перебування на сільськогосподарських угіддях, заплавах річок, лісосмугах, присадибних ділянках та недопущення спалювання стерні, сміття та залишків рослинності.

Термін виконання: протягом пожежонебезпечного періоду

2.5 Вжити заходів щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ побутових і виробничих відходів, насамперед тих, що розташовані у лісових масивах, лісосмугах, на сільськогосподарських угіддях і прилеглих до них територіях.

Термін виконання: протягом пожежонебезпечного періоду

2.6 Спільно із лісокористувачами облаштувати мінералізовані смуги навколо лісових масивів, уздовж доріг та з боку населених пунктів.

Термін виконання: постійно.

3.Добровільчому формуванню здійснювати контроль за пожежною обстановкою в сільськогосподарських угіддях, природних екосистемах на території Липовецької територіальної громади та своєчасно інформувати 21 ДПРЧ (м.Липовець) 2 ДПРЗ ГУ ДСНС Україниу Вінницькій області, відділ поліції №4 Вінницького районного управління поліції ГУ Націоналіної поліції у Вінницькій області, ДП «Липовецький райагроліс» Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс», Липовецьку міську раду про виникнення пожеж та за можливості самостійно вживати заходів щодо їх гасіння до прибуття пожежно- рятувальних підрозділів із суворим дотриманням заходів безпеки.

Термін виконання: постійно.

4.ДП «Липовецький райагроліс» Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» (Василевському В. Г.) :

4.1 Забезпечити створення та оновлення у лісових масивах мінералізованих смуг, протипожежних розривів, пожежних водоймищ і доріг протипожежного призначення, проведення ремонту спостережних веж, очищення лісових масивів від захаращень, насамперед прилеглих до населених пунктів, торфовищ та просік, де проходять повітряні лінії електропередачі, газопроводи.

Термін виконання: протягом пожежонебезпечного періоду

 

5.Відділу документування та діловодства  Липовецької міської ради (Соловйовій Н.С.) :

5.1. Довести дане рішення комісії до відома зацікавлених осіб після його прийняття.

                              Термін виконання: до 05 квітня

5.2.Забезпечити широке інформування населення через ЗМІ про високий рівень пожежної небезпеки, порядок дій у разі виникнення та наближення лісових пожеж, порядок евакуації населення у разі надзвичайної пожежної небезпеки.

Термін виконання: протягом пожежонебезпечного періоду

     6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника 21 ДПРЧ  м.Липовець 2 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Вінницькій області Василя  Цюпу.

 

Голова комісії                                                                        Віктор БИЧКОВ

 

Секретар комісії                                                            Ольга ЗРАЙКОВСЬКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь