Пошук

Обговорили питання оптимізації закладів освіти

Дата: 11.02.2022 16:23
Кількість переглядів: 506

Фото без опису

11 лютого 2022 року відбулася зустріч представників керівного складу закладів загальної середньої освіти Липовецької міської територіальної громади з міським головою Липовецької міської ради Віктором Бичковим.

Тема зустрічі: трансформація та оптимізація освітніх закладів.

У зустрічі з керівниками шкіл взяли участь керуюча справами (секретар) виконавчого комітету ради Ольга Русецька, начальник фінансового управління Галина Поєдинок, працівники управління з питань освіти та голова ради профспілки працівників освіти Володимир Кучер.

Фото без опису

Трансформація шкіл — обов`язкова вимога Закону «Про повну загальну середню освіту». Новий Закон передбачає три типи закладів загальної середньої освіти, серед яких вже не буде місця звичним школам. Першокласники розпочинатимуть навчання у початковій школі, учні базової школи ходитимуь до гімназій — це 5-9 класи, а старші - до ліцеїв (відповідно 10-12 класи).

Міський голова Віктор Бичков зауважив, що до оптимізації освітніх закладів спонукають три важливі чинники: вимоги освітньої реформи, демографічна ситуація у громаді і фінансово-економічна спроможність громади. Тому, оптимізація малокомплектних шкіл є надзвичайно важливим процесом, метою якого є першочергове завдання - забезпечення кращою якістю навчання та можливостями для учнів, а також раціональне використання коштів.

Начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Липовецької міської ради Леся Білозерова довела до відома присутніх план оптимізації та трансформації закладів освіти, напрацьований робочою групою, що працювала напередодні.

У ході зустрічі дуже уважно і прискіпливо обговорили всі «за» і «проти», ставили міському голові та начальнику управління різного роду запитання. Оптимізація освітніх закладів нелегкий, але необхідний для розвитку громади крок. Запитань, зауважень і реплік до самого Плану висловили небагато. Обговорювали навантаження учителів із закладів, що підлягають пониженню в ступені, забезпечення зручних маршрутів підвозу учнів старших класів.

Розглянули доцільність створення гімназій із структурним підрозділом дошкільної освіти (садочком) у стінах яких вони розташовані.

За підсумками зустрічі прийнято рішення щодо винесення Плану трансформації та оптимізації мережі закладів освіти на 2022 рік, після прийняття відповідного рішення сесією Липовецької міської ради, на громадське обговорення.

На нараді також розглянуто питання військового обліку жінок, що регламентований законодавством, та порядок бронювання працюючих осіб, згідно із затвердженим переліком посад. Працівник Збройних сил другого відділу Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ніна Подольська довела до відома присутніх вичерпну інформацію з вищеозначених питань.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь