Пошук

Обговорили питання трансформації та оптимізації мережі закладів освіти Липовецької громади

Дата: 04.02.2022 10:21
Кількість переглядів: 270

Фото без опису

Освітня галузь перебуває в стані реформування – здійснюється поетапне впровадження Нової української школи та реформування старшої школи в профільні ліцеї. Відповідно до Законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту»  юридичний  статус закладів середньої освіти приводиться до чинних вимог -  із 2022 року  всі заклади  мають поділятися на початкові, гімназії та  профільні ліцеї. Вже сьогодні потрібно визначатися, які школи в нашій громаді будуть гімназіями з дошкільними, початковими підрозділами та тимчасово, до 2027 року, ліцеями.

03 лютого під головуваннням  керуюючої справами (секретаря) виконавчого комітету Липовецької міської ради Ольги Русецької відбулося засідання робочої групи з питань трансформації  та оптимізації  мережі закладів освіти Липовецької міської ради.

З коротким аналізом діяльності закладів освіти перед присутніми виступили начальник управління освіти, культури, молоді та спорту міської ради Леся Білозерова та головний спеціаліст з питань освіти Галина Шевченко.

На розгляд комісії працівниками управління підготовлено аналітичні матеріали діяльності закладів освіти за декількома важливими показниками та план трансформації й оптимізації  мережі закладів освіти Липовецької міської ради.

При аналізі мережі враховувано декілька факторів – демографічну ситуацію в населених пунктах громади (з перспективою на 5 років), географічний чинник (можливість і доцільність підвозу), спроможність шкіл, рівень матеріально-технічного забезпечення закладів, освітні потреби населення, рівень професіоналізму кадрів, зайнятих в закладах освіти тощо.

Тривало активне обговорення запропонованого плану. Зі своїми пропозиціями виступила начальник фінансового управління Галина Поєдинок та керівники закладів освіти Василь Авраменко, Віктор Дорошенко, Людмила Матвієнко.

Напрацьований план запропоновано для громадського обговорення.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь