Пошук

Голокост. Цього не можна забувати…

Дата: 27.01.2022 09:12
Кількість переглядів: 198

Голокост - страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років.

Це одна із найстрашніших сторінок сучасної історії. Близько 6 млн. євреїв у Європі були піддані систематичним переслідуванням і знищенню. Особливо жорстокої форми набув єврейський геноцид в Україні, адже кількість загиблих склала понад 2 мільйони людей, що становить більше 70% довоєнного єврейського населення. За кожною з цих цифр – трагедія людини, сім’ї, цілого народу.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту обрано 27 січня не випадково – саме цього дня було звільнено в’язнів найбільшого з концтаборів – Аушвіц-Біркенау.

У Києві розташований один із символів Голокосту – Бабин Яр. Під час німецько-фашистської окупації Києва у 1941 – 1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів окупантами мирного населення і радянських військовополонених, євреїв та циган, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації українських націоналістів, порушників комендантської години та інших людей, що не схилили голови перед ворогом.

Пам’ять про Голокост необхідна! Молодь – повинна знати, пам’ятати ці страшні сторінки історії людства. Ми маємо зробити все, щоб катастрофа не була забута, адже віра, історія, лихоліття, відродження ідуть поруч і створюють єдину картину життя…

Мир і злагода – це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам’ятаючи про трагедію минулого, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь