Пошук

До уваги суб’єктів господарювання, що виробляють продовольчі товари!

Дата: 21.01.2022 15:36
Кількість переглядів: 250

Повідомляємо, що з 14 січня 2022 року комітет з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку розпочав прийом заявок на участь у торгах з продажу природного газу для задоволення потреб суб'єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, які мають суттєву соціальну значущість.

Порядок організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2022 року № 19.

Перелік суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість: борошна пшеничного (КВЕД – 10.61), молока пастеризованого (КВЕД – 10.51), хліба житньо-пшеничного (КВЕД – 10.71), яєць курячих (КВЕД – 01.47), птиці (тушка куряча) (КВЕД – 10.12) і олії соняшникової (КВЕД – 10.41) затверджений наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.01.2022р. № 3 «Про затвердження переліку суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість».

З метою допуску до закупівлі природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, виробникам необхідно здійснити наступні дії:

1. Бути включеним в перелік відповідно до наказу Мінагрополітики від 05.01.2022 року № 3, що формується за даними з ЄДР та за поданням профільних асоціацій, з якими 31 грудня Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало Меморандум

2. Подати заявку на купівлю природного газу власного видобутку до комітету з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку, створеного Міністерством енергетики України, який здійснює загальне керівництво та контроль за дотриманням умов проведення торгів, аналіз та розгляд заявок споживачів та використання природного газу власного видобутку.

3. Отримати результат розгляду заявок комітетом з нагляду для здійснення контролю поданої інформації щодо цільового споживання природного газу, а саме споживання виключно для виробництва товарів - борошна пшеничного, молока пастеризованого, хліба житньо-пшеничного, яєць курячих, птиці (тушка куряча) і олії соняшникової, що мають істотну соціальну значущість.

4. Після отримання допуску від комітету з нагляду, вийти на українську енергетичну біржу для відповідної закупівлі природного газу.

 

З Переліком суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, а також з механізмом допуску зазначених виробників до біржових торгів з продажу газу можна ознайомитись за посиланнями:

https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0003932-22#Text

 

https://minagro.gov.ua/ua/news/vprovadzheno-mehanizm-dopusku-virobnikiv-prodovolchih-tovariv-shcho-mayut-istotnu-socialnu-znachushchist-do-birzhovih-torgiv-z-prodazhu-gazu

 

Відділ економічного аналізу та залучення інвестицій

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь