Пошук

Інформує старший ДОП СП ВП № 4 майор поліції Олександр Дажура

Дата: 10.01.2022 09:06
Кількість переглядів: 1175

Протягом 2021 року діяльність співробітників відділу поліції № 4 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області, в тому числі дільничних офіцерів поліції було націлено на підвищення якості обслуговування населення, зміцнення довіри людей до Національної поліції, ця мета в діяльності підрозділу і в подальшому залишається на першому місці.

Національна поліція України виконує поставленні на них завдання та функції, а саме:

- забезпечення публічної безпеки і порядку;

- охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави;

- протидії злочинності;

- надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги.

В зв’язку з реформуванням правоохоронних органів та органів самоврядування, враховуючи зміни до адміністративно-територіального устрою Вінницької області, на даний час до оперативного обслуговування відділу поліції № 4 ВРУП ГУНП віднесено території адміністративних меж територіальних громад: Липовецької територіальної громади, Турбівської територіальної громади, Оратівської територіальної громади та Погребищенської територіальної громади.

Територіальну громаду Липовецької міської ради, в яку входить 37 населених пунктів, з загальною кількістю населення близько 20 990 осіб обслуговує по штату 5 дільничних офіцерів поліції, в наявності лише 4.

На даний час з метою налагодження досконалого механізму взаємодії дільничних офіцерів поліції та поліцейських офіцерів громади з працівниками інших служб щодо попередження та розкриття кримінальних правопорушень, підвищення обізнаності про стан оперативної обстановки на територіях обслуговування, належних партнерських стосунків між поліцією і населенням щодо профілактики правопорушень проводяться профілактичні заходи по відвідуванню помешкань громадян дільничними офіцерами поліції, ними проводиться роз’яснювальна робота серед населення громади щодо особистого захисту, їх майна від протиправних посягань, ознайомлення населення та отримання інформації про осіб, що займаються самогоноварінням, зберіганням та розповсюдженням наркотичної сировини.

Відповідно дільничними офіцерами поліції по території громади розглянуто та вирішено по суті 412 звернень громадян як до відділу поліції № 4 за поточний рік поступило 9323 повідомлення та звернень (по чотирьох територіальних громадах).

По території міської ради дільничними розкрито 27 кримінальних правопорушень по яких встановлено осіб та в подальшому вказані кримінальних провадження скеровані до суду для розгляду.

З них: більшість крадіжок,  злочини у сфері обігу наркотичних засобів, та спричинення тілесних ушкоджень та інші.

По території міської ради виявлено та припинено дільничними 584 адміністративних правопорушень, більшість яких було зафіксовано за появу в публічних місцях в п’яному вигляді або розпиття спиртних напоїв у публічних місцях, дрібне хуліганство і за вчинення домашнього насильства.

Актуальною проблемою на сьогодення є продаж спиртних напоїв домашнього виготовлення, співробітниками поліції задокументовано за зберігання спиртних напоїв і за придбання даних напоїв по території міської ради за даний період – більше 30 фактів, а також домашнє насильство лише по громаді зареєстровано за звітній період 207 звернень з яких 107 осіб, поставлено на профілактичний облік та з якими систематично проводиться відповідна превентивна робота.

Останнім часом на території області як і на території обслуговування почастішали випадки вчинення крадіжок, шахрайств відносно жителів, особливо відносно осіб похилого віку та їх майна.

Відділом поліції проводяться заходи спрямовані на запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення осіб, які залучають дітей до протиправної діяльності, здійснюють продаж спиртних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім особам, із забезпеченням своєчасного повернення таких дітей у сім'ї та навчальні заклади за місцем проживання, посилення їх соціальної та правової опіки, поліпшення виховної роботи з ними.

Активізовано профілактичну роботу з особами, які раніше скоювали кримінальні правопорушення та правопорушення повязанні з домашнім насильством, з виявлення нелегальних мігрантів, осіб, які надають їм посередницькі та допоміжні послуги, виявлення і перекриття каналів незаконної міграції.

Поліцейські здійснюють всі необхідні заходи для посилення безпеки мешканців. З цією метою поліцією впроваджуються програми “Безпечне місто”, встановлено відеонагляд в публічних місцях, проводиться робота щодо розширення мережі встановлених у публічних місцях кнопок термінового виклику поліції, програми «Чужий» в основі якої лежить негайне повідомлення громадянами відділ поліції, представників органів територіальних громад (старостів) про появу в населених пунктах транспортних засобів і сторонніх осіб, які викликають певну підозру, співробітників поліції, про усі вчинені протиправні факти, про це акцентується увага громадян під час проведення звітів дільничних офіцерів поліції перед громадами.

Як свідчить практика, досить часто злочинці, у разі виявлення до них уваги, відмовляються від своїх намірів.

Проводиться постійний моніторинг стану оперативної обстановки і вживаються невідкладні заходи реагування на її зміни з метою недопущення ускладнення криміногенної ситуації та порушень публічного (громадського) порядку на території обслуговування.

З початку 2021 року територіальні громади нашої області як і Липовецька міська рада почали долучатися до реалізації проекту “Поліцейський офіцер громади”. Метою проекту є забезпечення кожну територіальну громаду фаховим офіцером поліції, який житиме та працюватиме на її території та буде орієнтований на розв’язання безпекових питань її мешканців, тісна співпраця з місцевим населенням, буде забезпечувати порядок і запобігати адміністративним та кримінальним правопорушенням на території обслуговування. Поліцейський офіцер громади це майбутнє та замінить дільничних офіцерів поліції.

Пам’ятайте, що поліція стоїть на сторожі безпеки мешканців, кожне повідомлення громадян не залишиться поза нашою увагою. Тільки разом ми зможемо забезпечити правопорядок і спокій.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь