Пошук

Вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 09:43
Кількість переглядів: 293

Фото без опису

14 грудня Україна вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу атомної катастрофи.

Героїзм ліквідаторів врятував світ.  Саме вони, ціною власного життя під великими дозами опромінення  зупинили невидимого, підступного ворога.

На жаль, не всі вийшли з того пекла живими, багатьох не стало згодом.

Сьогодні, вшанувати пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС до пам’ятного знаку ліквідаторам у місті Липовець прийшли міський голова Віктор Бичков, голова  ГО «Липовецька громадська організація «Союз Чорнобиль України» Володимир Сличук, заступники міського голови, керуючий справами виконавчого комітету міської ради.

Фото без опису

Присутні вшанували пам’ять загиблих та померлих ліквідаторів хвилиною мовчання, поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку ліквідаторам.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Станом на 1 грудня 2021 року у Липовецькій територіальній громаді проживає 12 ліквідаторів І категорії, 32 – ІІ категорії, 23 особи - ІІІ категорії, 11 дружин померлих ліквідаторів.

Низький уклін тим, хто усвідомлено й жертовно став до боротьби з невидимим ворогом, зупинив ескалацію катастрофи та унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь