Пошук

Відповіді на поширені запитання про вакцинацію від коронавірусу

Дата: 03.12.2021 15:18
Кількість переглядів: 323

Фото без опису

Що робити, якщо інформації про вакцинацію людини від COVID-19 немає в електронній системі охорони здоров’я? Як підтвердити отримання 1-ї дози вакцини?

У випадку якщо є паперова довідка про введення 1-ї дози вакцини - звернутись до сімейного лікаря або ж в медичний заклад, де проводилась вакцинація.
Якщо довідки немає - телефонувати в контакт-центр медичної інформаційної системи, через яку вносились дані, чи залишати звернення в контакт-центрі МОЗ.

Друга доза вакцин проти COVID-19 має бути чітко день в день? Чи можливо зробити друге щеплення раніше чи пізніше?
Бажано зробити щеплення другою дозою вакцини Comirnaty/Pfizer через 21-28 днів, вакциною CoronaVac/Sinovac через 14-28 днів, AstraZeneca (Covishield/SKBio) через 4-12 тижнів після отримання першої дози.
Якщо вакцинуватися другою дозою в зазначену дату не вдалося, то слід зробити це за першої нагоди. На цей момент не визначений кінцевий найпізніший термін введення другої дози вакцини проти COVID-19.
Друга доза вакцини проти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, зараховується без необхідності її повторного введення або вакцинації спочатку.

Якщо людина отримала 1-шу дозу за кордоном, підійшов час 2-ї дози, чи може вона вакцинуватися в Україні?
Зверніться до сімейного лікаря, щоб він вніс дані про отримання першої дози в електронну систему охорони здоров’я. Для цього необхідно мати офіційний документ, який засвідчує дані про проведену вакцинацію першою дозою за кордоном (назва, дата, серія, місце проведення, завірений тим закладом чи лікарем, який проводив) та його переклад українською в довільній формі.
Зверніться у найближчий пункт щеплення чи центр масової вакцинації, де доступна необхідна вам вакцина, у визначений термін після першої дози (AstraZeneca - 4-12 тижнів, Comirnaty/Pfizer - 21-28 днів, CoronaVac/Sinovac - 14-28 днів, Moderna - 28 днів).
Отримайте другу дозу вакцини від COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь