Пошук

Поради лікарів щодо вакцинації людей із хронічними хворобами

Дата: 30.11.2021 15:02
Кількість переглядів: 231

Фото без опису

Хронічні захворювання є прямим показанням до вакцинації. Людям з бронхіальною астмою, серцево-судинними, аутоімунними, ендокринними, онкологічними захворюваннями, діабетом лікарі радять вакцинуватися якнайшвидше. 

“Усім людям, які мають  серцево-судинні хвороби, потрібно вакцинуватись від COVID-19. Це стосується, зокрема й ішемічної хвороби, і серцевої недостатності, і вроджених вад серця. Такі пацієнти більше схильні до інфікування та важкого перебігу хвороби. Коронавірусна інфекція впливає на серце й судини різними механізмами, наприклад прямо пошкоджує серце”,  – Віра Горбачова, кардіолог, кандидат медичних наук, завідувач діагностичного відділу Центру інноваційних медичних технологій НАН України.

“Люди з хронічними ендокринними захворюваннями потребують захисту від COVID-19. За моїми спостереженнями, люди з цукровим діабетом свідомі і вакцинуються. На жаль, важче переконати людей із захворюваннями щитовидної залози. Вони переконані, що аутоімунні захворювання є абсолютним протипоказом.  Це неправда. Щодня отримую по кілька дзвінків від таких пацієнтів із проханням про консультацію. Звичайно, всім рекомендую вакцинуватись”,  –  Оксана Марусин, ендокринолог, кандидат медичних наук, доцент Івано-Франківського національного медичного університету, головний експерт з ендокринології департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА

“Щеплення від COVID-19 є пріоритетним для пацієнтів, які мають діагноз “онко”. Як в активній фазі, так і тим, у кого ремісія. З більшою увагою ставимось до вакцинації тих пацієнтів, які проходять активну фазу лікування (хімієтерапію). Ризик померти від онкології в наших пацієнтів значно менший, ніж ризик померти від ускладнень, які може спричинити в них коронавірусна хвороба”, – Олександр Стаховський, онколог-хірург-уролог Національного інституту раку, доктор медичних наук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь