Пошук

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства повідомляє

Дата: 22.11.2021 13:26
Кількість переглядів: 657

В ході розгляду електронної петиції щодо гуманного зменшення кількості безпритульних тварин у місті та здійсненням контролю за їхнім розмноженням повідомляємо, що дані пропозиції є  досить актуальними.

Оптимальним рішенням у врегулюванні даних питань було б створення притулку для безпритульних тварин. Однак на даний час в місцевому бюджеті не закладенні видатки на такі заходи. Разом з тим, Стратегією розвитку Липовецької територіальної громади до 2030 року передбачено облаштування приміщень для утримання безпритульних тварин.

Одночасно повідомляємо, що притулки для тварин можуть створюватися не тільки органами місцевого самоврядування, а й підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, громадськими і благодійними організаціями та фізичними особами.

Наразі проводяться перемовини із окремими жителями громади, щодо співпраці з міською радою в наданні прихистку безхазяйним тваринам. Для вакцинації та врегулювання чисельності домашніх і безпритульних тварин шляхом біостерилізації планується залучати працівників Держпродспоживслужби.

Разом з тим повідомляємо, що Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» спрямований на захист від страждань і загибелі тварин унаслідок жорстокого поводження з ними, захист їх природних прав та укріплення моральності й гуманності суспільства.

Фізичні та юридичні особи, які утримують домашніх тварин, зобов'язані дотримуватися вимог нормативно-правових актів, санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм та правил, а також не допускати порушень прав і законних інтересів інших фізичних і юридичних осіб та не створювати загрози безпеці людей, а також інших тварин.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь