Пошук

Актуальні напрямки державної підтримки аграріїв у 2022 році

Дата: 19.11.2021 11:53
Кількість переглядів: 622

Фото без опису

18 листопада 2021 року відбувся Всеукраїнський фермерський форум (онлайн) «Актуальні напрями державної підтримки агросектору», приурочений Дню працівників сільського господарства.

Організовано Всеукраїнський фермерський форум за підтримки Міністерства агрополітики і продовольства України, Всеукраїнського Конгресу Фермерів, Всеукраїнської асоціації громад.

У форумі взяли участь представники понад 500 територіальних громад та фермерських господарств з усієї України.

В рамках презентації перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Тарас Миколайович розповів про актуальні напрями державної підтримки агросектору на 2022 рік. А саме:

- про часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого  відтворення племінних тварин;

- про часткову компенсацію вартості придбаної вітчизняної техніки,

- про компенсацію відсоткової ставки по залучених кредитах;

- про спеціальну бюджетну  дотацію за наявні бджоло сім’ї;

-про спеціальну бюджетну дотацію за утримання кізочок, козематок, ярок, вівцематок;

- про спеціальну бюджетну дотацію за приріст поголів’я корів власного відтворення.

Крім того, він наголосив, що як і раніше основна підтримка держави спрямована на мікробізнес. Мова йде про створення сімейних фермерських господарств, де окрім голови господарства задіяні 2 чи 3 члени родини і в обробітку знаходиться до 20 га землі. В наступному році, усі хто матиме бажання створити сімейне фермерське господарство, матимуть можливість отримати державний кредит на пільгових умовах для придбання земельної ділянки до 20 га.

Також, за його словами, в пріоритеті на наступний рік розвиток садівництва.

Підсумувавши виступ, Тарас Миколайович зазначив, що державна підтримка сільгоспвиробників в цілому спрямована на те, щоб інвестиції в основний капітал стали для них доступнішими.

Після виступу першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України учасники форуму мали можливість поставити запитання доповідачеві. Найактуальнішими з них стали питання регулювання цін на добрива, питання оподаткування та відшкодування вартості систем зрошення земель. Як виявилось, дане питання актуальне уже не лише для південних областей, а й для центральних та східних.

Форум у записі доступний на YouTube-каналі ПроLand за посиланням:

https://agronews.ua/news/do-dnya-pratsivnykiv-sil%CA%B9s%CA%B9koho-hospodarstva-vidbudet%CA%B9sya-vseukrayins%CA%B9kyy-fermers%CA%B9kyy-forum/

 

 

Відділ економічного аналізу та залучення інвестицій

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь