Пошук

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2021 09:34
Кількість переглядів: 305

Фото без опису

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини. Верховна Рада України 20 вересня 2011 року ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми».

Згідно з українським законодавством, торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а також вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

З нагоди відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми та з метою підвищення обізнаності всіх верств населення, особливо груп «ризику» щодо торгівлі людьми, Комунальним закладом «Центр надання соціальних послуг» Липовецької міської ради, спільно з відділом соціального захисту та охорони здоров’я Липовецької міської ради та Липовецьким бюро правової допомоги, 16 жовтня проведено акцію до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми «Хода за свободу», під час якої розповсюджено інформаційні листівки серед населення та гостей міста Липовець.

Фото без описуМета інформаційно-просвітницької акції полягала у розповсюдженні інформаційних листівок щодо можливих ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми та можливість отримання постраждалими комплексної допомоги у державних інституціях.

Нагадуємо, більш детальну інформацію про ризики потрапляння  громадян у ситуацію торгівлі людьми та консультацію з даного питання, можна отримати, звернувшись до Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Липовецької міської ради за адресою: м. Липовець, вул. Шевченка, буд. 7, тел. (04358) 2-14-43.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь