Пошук

Незабаром опалювальний період, готуємо дозвільні документи на виконання робіт

Дата: 29.09.2021 11:12
Кількість переглядів: 201

 

Початок опалювального сезону пов'язаний з експлуатацією об’єктів підвищеної небезпеки – котлів. Відповідно роботодавці повинні отримати дозвільні документи на виконання робіт та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Без цього працівники не можуть бути допущені до робіт у котельні.

Роботодавці зобов’язані діяти відповідно до чинного законодавства з охорони праці, передусім слід дотримуватись вимог «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском». До такого обладнання належать:

  • опалювальні котли теплопродуктивністю понад 0,1 МВт;
  • парові, водогрійні котли; котли бойлери;
  • бойлери;
  • котли парові та рідинні, які працюють з високотемпературним органічним теплоносієм.

Так при експлуатації котлів з високотемпературним органічним теплоносієм  теплопродуктивністю понад 0,1 МВт роботодавець отримує дозвіл на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки відповідно до п. 6 групи А Переліку машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою КМУ № 77 від 03.02.2021 року.(далі – Постанова).

Системи газопостачання природним і зрідженим газом суб’єктів господарювання, а також газовикористовуюче обладнання потужністю понад 0,1 МВт експлуатуються на підставі Декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, яка подається не пізніше ніж за 5 робочих  днів до початку виконання робіт відповідно до п.4 групи Б Переліку машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки Постанови.

Перед включенням в роботу установок сезонної дії, в тому числі опалювальних котлів, необхідно забезпечити прочищення газоходів, перевірку справності систем вентиляції, проведення технічного обслуговування газових приладів.

На підприємстві, де експлуатується система газопостачання власними силами, повинна бути створена газова служба, затверджено положення про газову службу та призначено особу, відповідальну за газове господарство.

Також хочеться нагадати роботодавцям про необхідність проведення щорічного спеціального навчання з питань охорони праці для машиністів(кочегарів) котелень та операторів котелень.

 

 

 

 Липовецьке відділення УВД ФССУ      

 у Вінницькій області

 Тел. 2-11-56


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь