Пошук

Увага! Акцію Всесвітнього дня прибирання продовжено до 26 вересня

Дата: 22.09.2021 14:13
Кількість переглядів: 265

Вітаємо з офіційним стартом міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання  «World Cleanup Day» в Україні.

18 вересня подія відбулася в більшості регіонів, об’єднавши понад 210 000 учасників на більше ніж 2 тис. локаціях. Через погіршення погодних умов у частині регіонів організаційний комітет оголосив про продовження міжнародної акції ще на тиждень - до 26 вересня 2021 року. Адреси, деталі, інструкції та контакти координаторів опубліковані в новинах на сайті letsdoitukraine.org.

Офіційний старт акції в Україні відбувся на центральній локації в столиці за участі Державного секретаря Кабінету Міністрів України Олександра Яреми, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського, Заступниці Міністра молоді та  спорту України Марини Попатенко, поважного посла Естонії Каімо Кууска та представників 7 іноземних посольств, акредитованих в Україні: Естонії, Малайзії, Туркменістану, Казахстану, Франції, Польщі, Палестини. Серед зіркових гостей переможниця «Міс Україна 2015» Христина Столока, дворазовий чемпіон Світу з бодібілдингу, володар титулу Mr. Universe Володимир Оснік, українська оперна співачка Олена Гребенюк, співачка Альона Карась та інші.

Організатори закликають громадян продовжувати виходити на прибирання та ставати частиною міжнародної акції «World Cleanup Day».

Беріть з собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запрошуйте родину та друзів. Рекомендовані формати прибирань: 

· Колективні прибирання з сім’єю, друзями чи колегами на одній з локацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції.

· Індивідуальні прибирання вибраної вами забрудненої зони.

· Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

· Картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток «EcoHike» та відмічайте забруднені й очищенні території.

Одразу після акції занесіть свої результати до національної звітної онлайн форми за посиланням: https://forms.gle/C6ybxoMRsRogAvFd8.

Увага! Конкурси та змагання!

  1. Нагадуємо, що серед закладів освіти та позашкільної освіти проводяться змагання. Переможці отримають для своїх навчальних закладів подарунки та подяки. Більше деталей за посиланням letsdoitukraine.org/2021/09/world-cleanup-day-competition.
  2. Заповнюйте результати своєї акції та станьте автоматично учасником розіграшу подарунків від партнерів та організаторів https://forms.gle/C6ybxoMRsRogAvFd8.
  3. Беріть участь у розіграші парогенератора від ТМ Braun. Для цього підпишіться в Instagram на @letsdoitukraine, відмічайте друзів під постом https://www.instagram.com/p/CT7dLF6N50Q/. Переможців оголосять 1 жовтня о12:00.

Які хештеги та відмітки в соціальних мережах?

Публікуйте свої результати прибирань в соцмережах з відмітками. Instagram: @letsdoitukraine /  @worldcleanupday.global. Facebook: @letsdoitukraineeco / @worldcleanupday.global

НЕ ЗАБУВАЙТЕ ДІЛИТИСЯ ФОТО В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ, ПОСТАВИВШИ ХЕШТЕГ #WorldCleanupDay #letsdoitukraine #побачивприбери та відмічайте свою геолокацію.

Куди завантажити фото та відео з акції?

Фото та відео до, в процесі та після прибирання відправляйте в Telegram (прикріплюйте як файл) з підписом: область, назва вашого населеного пункту, координатор: https://t.me/Photo_Video_WCD2021.

Відео повинне бути горизонтального формату. Не забувайте протерти камеру телефону перед зйомкою. Також ви можете запросити місцевих фотографів та відео-операторів зробити фотографії/відео у високій роздільній якості (мінімальний розмір: 1 Мб), щоб привернути увагу ЗМІ. 

Найважливіша річ – звітність та загальний результат!

Прохання зареєструвати результати акції до 26 вересня 2021 року включно за посиланням: https://forms.gle/C6ybxoMRsRogAvFd8.

Загальний результат акції, рейтинг найактивніших учасників, громад, переможців конкурсів та змагань буде опубліковано 1 жовтня 2021 року на сайті letsdoitukraine.org. 

Також існує чат в Telegram, де національний організаційний комітет оперативно реагує на запити  https://t.me/LDUSupport.

Загальна інформація:

Контакти обласних координаторів https://letsdoitukraine.org/2021/09/wcd-contacts.

Приєднуйтесь до прибирань!

Офіційний сайт letsdoitukraine.org

Для освітян schoolrecyclingworld.org

Національна мапа пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org   

Цифрове прибирання letsdoitukraine.org/digitalcleanup

 

Зробимо Україну чистою разом! 

Команда Всеукраїнського молодіжного руху 

«Let’s do it Ukraine»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь