Пошук

У м.Липовець відбувся тематичний вечір хору «Артос»

Дата: 22.08.2021 09:30
Кількість переглядів: 296

Фото без опису

В рамках відзначення 30-ї річниці незалежності України, 21 серпня до нашого міста завітали гості зі Львову. Щирими оплесками жителі Липовеччини вітали поважних гостей.

Тематичний вечір відбувся у приміщенні міського буднку культури за участі керівників міста, жителів та гостей Липовецької територіальної громади.

З вітальним словом до присутніх звернувся наш земляк, який є активним учасником хору  «Артос» - Володимир  Щедрик.

Володимир Пантелеймонович трішки  розповів про свій життєвий шлях та  подякував липовчанам та за теплий прийом на рідній Липовеччині. Далі, Володимир  Щедрик передав слово священнику УГКЦ Севастьяну Дмитруху справжньому борцю за Незалежність України.

Цікаві факти отець Севастьян розповів липовчанам про Митрополита Андрея Шептицького та його брата Митрополита Климентія Шептицького. У своїй розповіді, відзначив величну постать Василя Липківського, Митрополита Української автокефальної православної церкви, який у свій час жив та працював у нашому місті Липовець.

Варто відзначити в пам’ять про Митрополита Андрея Шептицького у місті Львів відкрито музей, який очолив його засновник - священник УГКЦ Севастьян Дмитрух. Довгий час отець Севастьян домагався, щоб відкрити цей музей, адже саме він зібрав велику колекцію, як особистих речей, так і мистецьких, пов’язаних із Шептицьким і хотів, щоб вони стали головною його експозицією.

По завершенні своєї розповіді, отець Севастьян гостинно запросив липовчан до міста левів – Львова, а творчий вечір продовжили виконанням духовних творів - хор «Артос».

Тематичний вечір був досить цікавим та змістовним, а виконання камерного хору справив незабутні враження.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь