Пошук

Липовецька міська рада та служби з надзвичайних ситуацій закликають власників земельних ділянок обрізати гілля дерев для запобігання аварійним ситуаціям!

Дата: 02.08.2021 16:09
Кількість переглядів: 583

Як свідчить статистика, утруднений під’їзд габаритного пожежного транспорту, швидкої допомоги є однією з причин несвоєчасного надання допомоги рятувальними службами. Автомобільні дороги, проїзди й проходи до будівель, споруд, мають бути завжди вільними. Забороняється зменшувати ширину доріг та проїздів для пожежних автомобілів. Закликаємо жителів громади слідкувати за станом дерев та кущів на власних присадибних ділянках та біля них!!! Адже, відповідно до п. 5.5. «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України», затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10 квітня 2006 року № 105, відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є:

  • на об'єктах благоустрою державної чи комунальної власності - балансоутримувачі цих об'єктів;
  • на територіях установ, підприємств, організацій та прилеглих територіях - установи, організації, підприємства;
  • на територіях земельних ділянок, які відведені під будівництво, - забудовники чи власники цих територій;
  • на безхазяйних територіях, пустирях - місцеві органи самоврядування;
  • на приватних садибах і прилеглих ділянках - їх власники або користувачі.

У кожного дерева є господар,  відповідно до Правил благоустрою територіальної громади, обов'язок по прибиранню та утриманню територій покладений на суб’єктів господарювання, громадян. Покриття тротуарів, територій, суміжних (прилеглих) з приватними домоволодіннями на відстані 5 метрів від межі земельної ділянки по периметру покладається на власників або користувачів домоволодінь, земельних ділянок та до проїжджої частини вулиці.  Якщо на Вашій землі та прилеглій території, поблизу дороги, ліній електропередач є дерева чи кущі, слідкуйте за їхнім станом та обрізайте гілки, які утруднюють під’їзд до садиби. А плануючи, де посадити саджанці, памятайте про межі охоронних зон. Таким чином Ви забезпечите вільний доступ габаритних машин для надання швидкої допомоги для себе та своїх рідних.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь