Пошук

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 02.08.2021 16:02
Кількість переглядів: 340

Обґрунтування

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710
«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

1. Предмет закупівлі - ДК 021:2015: «71410000-5 - Послуги в сфері містобудування (Послуга з розробки плану зонування території м. Липовець Вінницького району Вінницької області)»

2. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія:

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Липовецької міської ради Вінницького району Вінницької області;

вул. Василя Липківського, буд. 30 м. Липовець, 22500;

код за ЄДРПОУ – 43929582;

категорія замовника – виконавчий орган місцевого самоврядування.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-07-29-005512-b

4. Обгрунтування доцільності закупівлі: 

Генеральний план та план зонування міста є правовою основою для обґрунтування основних довгострокових та поточних пріоритетів його розвитку, динамічного збалансованого соціально-економічного розвитку територій, гармонійного узгодження державних, регіональних та приватних інтересів, та стане базою топографо-геодезичного забезпечення містобудівного кадастру, що забезпечить повноцінний моніторинг економічної, у тому числі, містобудівної діяльності територіальної громади.

Містобудівна документація визначає особливості та напрями використання територіальних ресурсів, режими забудови територій та землекористування, прогнозує інвестиційну спроможність територій, встановлює функціональне призначення територій, обґрунтовує встановлення меж населених пунктів, забезпечує правову основу щодо передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб тощо.

Зонінгом визначено межі територіальних зон, встановлено перелік переважних та допустимих видів забудови, іншого використання території зон та окремих земельних ділянок, а також єдині умови та обмеження для кожної територіальної зони.

Таким чином містобудівна документація є основним документом, який регламентує розміщення об’єктів містобудування, відведення земельних ділянок, будівництво та благоустрій територій, прокладку інженерних мереж, тощо та забезпечить планомірний, економічний, обґрунтований і комплексний розвиток

5. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Відповідно до ДБН Б.1.1-15:2012 “Склад та зміст генерального плану населеного пункту” генеральний план складається з текстових і графічних матеріалів. До складу текстових матеріалів включаються: пояснювальна записка; основні положення генерального плану. Графічні матеріали містять десять схем обумовлених державними будівельними нормами України, крім того можуть містити додаткові схеми. 

Відповідно до ДСТУ-Н Б Б.1-1-12:2011 "Настанова про склад та зміст плану зонування території (зонінг)" план зонування складається з текстової та графічної частини. Текстова частина зонінгу надається у вигляді пояснювальної записки. Графічні матеріали містять схеми обумовлені державним стандартом України.

При створенні цифрових електронних карт та креслень – Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14.08.2015 № 193 «Про затвердження Переліку класів об’єктів містобудівного кадастру».

6. Обґрунтування розміру бюджетного призначення:  Розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі відповідає розрахунку видатків до кошторису на 2021 рік (спеціальний фонд) за КПКВК 1617350 Розроблення схем планування та забудови територій (містобудівної документації) відповідно до Рішення сесії 8 скликання від 20 грудня 2020 року № 42 «Про місцевий бюджет Липовецької міської територіальної громади на 2021 рік».

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Основні правила визначення вартості проектних, вишукувальних та науково-проектних робіт на будівництво, що реалізовуються на території України установлює національний стандарт України Правила визначення вартості проектно-вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво ДСТУ Б Д.1.1-7:2013. Відповідно п.1.2 ДСТУ Б Д.1.1-7:2013, стандарт застосовується для використання суб’єктами містобудування, які виконують проектні роботи при розрахунку їх кошторисної вартості та носить обов’язковий характер для будівництва, що здійснюється із залученням бюджетних коштів.

Відповідно до Таблиці Ж1 «Збірники цін на проектно-вишукувальні роботи» вартість розробки генерального плану населеного пункту розраховується згідно Розділу №40 збірника цін «Районне планування, планування та забудова населених пунктів» де Глава 2. ПЛАНИРОВКА ГОРОДОВ И ПОСЕЛКОВ табл. 40-5, 40-7, 40-8, 40-9, 40-10, 40-11 передбачено показники для розрахунку планування і забудови міста.

 

Закупівлю послуги по доопрацюванню містобудівної документації міста оголошено з метою обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території міста, визначення умов та обмежень використання території населеного пункту.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь