Пошук

Сьогодні, 30 липня, Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 30.07.2021 15:05
Кількість переглядів: 401

Фото без описуСьогодні, 30 липня, Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також, заохочення людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Міністерство соціальної політики України постійно вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги постраждалим особам.

У 2012 році встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 978 громадянам (969 – громадяни України, 9 - іноземці), з яких 368 особи – жінки, 519 – чоловіки, 88 дітей (32 хлопчиків та 56 дівчаток).

З них за видами експлуатації: 491 осіб постраждало від трудової експлуатації, 228 – постраждало від сексуальної експлуатації, 59 – втягнуто у жебракування, 9 – постраждало від змішаної експлуатації, 10 – постраждало від вилучення органів, 1 – постраждала від сурогатного материнства, 91 –- втягнуто у злочинну діяльність, 3 – використано у порнобізнесі, 72 – використано у збройних конфліктах, 14 дітей постраждало від торгівлі людьми шляхом їх продажу третім особам.

Працівниками відділу соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» Липовецької міської ради проведено просвітницький захід з населенням Липовецької територіальної громади, приурочений до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. На торгівельній площі міста Липовець проведено інформування населення про проблему торгівлі людьми та роздано інформаційні листівки і буклети про те, як уникнути потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та не стати жертвою експлуатації.

Якщо ж, Ви стали жертвою торгівлі людьми звертайтесь за телефонами:

«Лінії довіри» з протидії торгівлі людьми у Вінницькій області 0 - 800 – 75 – 04 - 75;

Національна «Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми: 0-800-505-501 (дзвінки безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні) 527 – безкоштовно з номерів Київстар, МТС, Life :) ;

Національна «Гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації Центру «Ла Страда-Україна»: 0-800-500-335 (дзвінки безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні);

Національна «Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми: 15 – 47.

Будьте обережними та обізнаними щодо торгівлі людьми!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь