Пошук

Комплексна перевірка виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб Вінницької області триватиме з 19 по 30 липня

Дата: 20.07.2021 11:36
Кількість переглядів: 218

Фото без описуКомплексна перевірка виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб Вінницької області  триватиме з 19 по 30 липня.

Про це йшлося 19 липня, під час робочої наради за участі Голови ОДА Сергія Борзова, заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал - лейтенанта служби цивільного захисту Миколи Ільченка, заступника начальника управління – начальник відділу по роботі з органами влади та стратегічними об’єктами Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України, Євгенія Лінчевського, директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергія Вовченка та начальника Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслана Шевчука.

У вступному слові Голова ОДА Сергій Борзов зауважив : «Керівництво області у своїй повсякденній діяльності опікується питаннями готовності територіальної підсистеми в цілому та її складових ланок, приділяє постійну увагу роботі комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, як координуючого органу в системі цивільного захисту. Робота на всіх рівнях спрямована в першу чергу на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та мінімізацію їх наслідків та забезпечення життєдіяльності потерпілого населення».

Загальним показником успішної роботи області у сфері цивільного захисту за минулі роки Сергій Борзов назвав те, що спільними зусиллями вдалось зменшити загальну кількість надзвичайних ситуацій у регіоні  і найголовніше - кількість загиблих у них людей.

«Прошу голів районних державних адміністрацій, голів територіальних громад, керівників обласних спеціалізованих служб цивільного захисту з розумінням віднестися до виконання заходів комплексної перевірки, об’єднати зусилля з єдиною метою – засвідчити, що область готова до перевірки та здатна забезпечити достойний і, саме головне, безпечний рівень життя населення»,- підкреслив голова ОДА.

Під час свого виступу заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Ільченко зазначив, що упродовж десяти днів  у всіх шести новоутворених районах Вінницької області  та в 63 територіальних громадах спеціальною комісією буде перевірено організацію оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій та організацію збору, обробки та інформування керівного складу, населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій, дії в умовах надзвичайних ситуацій, стан засобів зв’язку та організацію заходів з евакуації. Буде оглянуто стан інженерного захисту територій, укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту.

Також перевірятимуть стан організації забезпечення радіаційного і хімічного захисту населення і територій області; організацію медичного, біологічного та психологічного захисту, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення; матеріально-технічне та фінансове забезпечення заходів цивільного захисту.

Микола Ільченко звернув увагу присутніх на найбільш актуальні проблеми сьогодення. Відтак, за його словами, особливо гостро постає проблема протидії пожежам в містах при суттєвому зменшенні джерел пожежного водопостачання. «Тож на органи місцевого самоврядування покладаються надважливі функції – організація захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій»,- підкреслив посадовець.

Під час наради учасники  заслухали  презентацію директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергія Вовченка «Виконання завдань захисту населення і територій органами управління та силами Вінницької обласної територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту», де йшлося про організацію роботи з виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту і діяльності аварійно-рятувальних служб регіону.

Із сайту Вінницької обласної державної адміністраці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь