Пошук

Документи, потрібні під час оформлення трудового договору

Дата: 08.07.2021 16:36
Кількість переглядів: 257

Частиною 2 ст. 24 КЗпП визначено перелік документів, які зобов’язаний надати громадянин під час оформлення трудового договору.  До них належать:

•        паспорт або інший документ, що засвідчує особу;

•        трудова книжка (якщо основне місце роботи). Якщо це перше місце роботи й у громадянина відсутня трудова книжка, підприємець має право її завести.

Також громадянин має надати ідентифікаційний номер (реєстраційний номер облікової картки платника податків) за його наявності.  Якщо через релігійні переконання особа відмовилася від присвоєння ідентифікаційного номера, у його паспорті повинна бути відповідна відмітка.  У цьому разі замість ідентифікаційного номера використовується серія й номер паспорта.

За потреби також може бути надано документ про освіту, спеціальність, кваліфікацію (залежно від посади), про стан здоров’я (якщо робота пов’язана зі шкідливими або небезпечними умовами праці).

Якщо працівник улаштовується на роботу за сумісництвом, він має надати підприємцеві копію трудової книжки із записом про працевлаштування в іншого працедавця або довідку з основного місця роботи.

Якщо працівник має неповнолітніх дітей, або має право на будь-які пільги, або є особою з інвалідністю, він повинен надати відповідні підтверджувальні документи працедавцеві.

Під час оформлення трудових відносин працівник може не подавати заяви з проханням прийняти його на роботу. Про його згоду буде свідчити підписання трудового договору, ознайомлення з розпорядженням про прийняття на роботу й надання потрібних документів.

 

Головний державний інспектор

Управління Держпраці у Вінницькій області       Тетяна Підлубна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь