Пошук

«Ой на Івана та й на Купала»

Дата: 08.07.2021 10:02
Кількість переглядів: 347

Фото без описуСвято Івана Купала – це найзагадковіша подія літнього сезону, яка збігається з церковним святом Різдва Івана Предтечі. Назва «Іван Купала» має народно-християнське походження та є слов’янським варіантом імені Іоанн Хреститель.

Коріння свята Івана Купала має тисячолітню історію, це одне з найстаріших свят, яке дійшло до нашого часу. З джерел, що зберегли найбільш повний опис свята, можна зробити висновок, що воно існувало з раннього періоду родоплемінних відносин і дійшло до нашого часу.

Традиційно, 07 липня на території прибережної зони р.Соб відбулося святкування колоритного свята Івана Купала, яке символізує красу, молодість, очищення та народження літнього сонця.

Від імені виконавчого комітету міської ради, привітала учасників свята в.о. міського голови Олеся Назаренко. У своєму вітальному слові Олеся Олександрівна побажала присутнім щастя, добробуту, здійснення мрій та гарного настрою.

Далі, мешканців та гостей громади віншували купальськими піснями творчі колективи та солісти комунального закладу «Липовецький міський будинок культури» Липовецької міської ради.

Купальські розваги «Ой на Івана тай на Купала» були досить насиченими. Дівчата прикрашали Марену стрічками та квітами, водили хороводи, пускали чарівні вінки на воду. Діти брали участь у розвагах та конкурсах, всі бажаючі мали можливість посмакувати рибною юшкою, а сміливці стрибали через традиційне вогнище.

Свято видалось досить гарним та веселим і це ще раз підкреслює, що українці люблять та бережуть свої традиції.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять, квітка та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 10 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 9 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 9 людей, люди стоять, люди сидять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 11 людей, дитина, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 2 людей, люди займаються спортом, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 12 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 11 людей, дитина, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 7 людей, дитина, люди сидять, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 6 людей, люди стоять, дерево та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 1 особа, стоїть, на відкритому повітрі та деревоНа зображенні може бути: 1 особа, дитина, стоїть та на відкритому повітріНа зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять, на відкритому повітрі та деревоНа зображенні може бути: 2 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 10 людей, люди стоять, квітка та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 2 людей, люди стоять, квітка та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 1 особа, стоїть та водоймаНа зображенні може бути: квітка, природа та водоймаНа зображенні може бути: 2 людей, люди сидять, люди стоять, вогонь та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 12 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 4 людей, люди сидять, люди стоять, вогонь та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 3 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 3 людей, люди стоять та на відкритому повітрі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь