Пошук

Повідомлення про початок інспекційної кампанії з питань виявлення неоформлених трудових відносин

Дата: 05.07.2021 15:12
Кількість переглядів: 261

Липовецька міська рада інформує, що з 1 липня 2021 року стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці та відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками після проведення інформаційних заходів.

Нагадуємо, що національна інформаційно-роз’яснювальна кампанія про переваги задекларованої праці та ризики не задекларованої праці для працівників та роботодавців проводилася з початку року в рамках виконання Національного плану спільних дій щодо зниження рівня не задекларованої праці на 2021 рік  Держпраці за участі представників заінтересованих державних органів та соціальних партнерів.

Незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості  тиску на працівників, сприяє ухиленню від сплати податків, зменшує надходження до державного і місцевого бюджетів. Працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні  умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті.

За різними підрахунками частка працівників, які працюють без оформлення трудових договорів та не сплачують податки, складає 25-30% залежно від регіону, галузі, кваліфікації роботи тощо.

Саме тому, зниження рівня незадекларованої праці є одним з пріоритетних напрямків роботи Держпраці, оскільки проблеми неформальної економіки й не задекларованої праці є однією з потужних перешкод для всіх країн  у забезпеченні гідної праці та високих темпів зростання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь