Пошук

Онлайн-семінар для представників соціальних служб

Дата: 02.07.2021 14:41
Кількість переглядів: 320

Фото без опису

Протягом 30.06. та 01.07.2021 року проходив навчальний захід в рамках спільного проєкту Мінсоцполітики та Міжнародного банку реконструкції та розвитку на теми: «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» та «Сучасні підходи до адміністрування соціального захисту на рівні територіальних громад».

В онлайн-семінарах прийняли участь  працівники відділу соціального захисту та охорони здоров’я і  служби у справах дітей Липовецької міської ради.

До учасників навчальних програм звернувся заступник Міністра соціальної політики України - Віталій Музиченко. У своєму виступі він приділив увагу концептуальним підходам, на яких будується інтегрована система соціального захисту населення. Заступник міністра детально розповів про моделі адміністрування на рівні територіальної громади в умовах децентралізації.

Зокрема, він зазначив: “Ще донедавна можливість отримати соціальні послуги залишалась на рівні районів та міст, при децентралізації цей вектор було змінено та перенесено роботу на рівень територіальних громад. Зважаючи на це, ми повинні були надати та уніфікувати інструменти, які б наблизили можливість вирішення проблеми до місця проживання кожної людини. На сьогоднішній день вся територія нашої держави покрита територіальними громадами, тому і функціонал має бути однаковим для всіх. Головне – щоб мешканці мали доступ до соціальної підтримки, щоб кожна сім’я вийшла зі складних життєвих обставин”.

Під час свого виступу Оксана Суліма - заступник Генерального директора Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Мінсоцполітики, наголосила: “Соціальна послуга специфічна та особлива. Це не проста система, адже ми співпрацюємо з людьми, які перебувають в біді та у важкому психологічному стані. Тому сьогодні саме територіальна громада формує комфортні та безпечні умови для проживання кожного мешканця на своїй території”.

Учасники семінару-тренінгу під керівництвом досвідчених тренерів практикувалися в плануванні системи надання соціальних послуг відповідно до ситуації в громаді.

Також ознайомились з виконанням повноважень та функцій із забезпечення прав дітей на рівні громади та загальною ситуацією в країні стосовно захисту прав дітей.

Під час свого виступу Руслан Колбаса - Генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Мінсоцполітики, наголосив: “Дуже важливо розуміти, що розвиток ситуації стосовно захисту прав дітей напряму залежить від розвитку та запровадження соціальних послуг в кожній громаді”.

З метою вдосконалення навичок використання автоматизованої системи надання адміністративних послуг соціального характеру, учасники пройшли тестування з використання програмного комплексу “Соціальна громада”.

Цікавим для слухачів виявився також реальний досвід з впровадження нової моделі надання адміністративних послуг соціального характеру, яким поділилися представники Барської міської ради та Дашівської селищної ради Вінницької області.

За словами учасників та спікерів, семінар залишив виключно приємні враження. Особливо були відмічені актуальність та доступність презентованої інформації. Спільну думку висловила у своєму відгуку Наталя Квят - заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації: “Дякую спікерам за максимально важливу інформацію для працівників територіальних громад Вінниччини та органів соціального захисту населення РДА”.

Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь