Пошук

Культурно-мистецька акція «ЩЕДРИК – МЕЛОДІЯ ВІННИЧЧИНИ»

Дата: 27.06.2021 15:00
Кількість переглядів: 575

Фото без опису

26 червня нинішнього року в м. Тульчин на площі біля палацу Потоцьких, в рамках культурно-мистецьких заходів «Ти у мене єдина» з нагоди відзначення 30-річчя незалежності України було представленно проект «Щедрик – мелодія Вінничини».

В цей день відбулася історична подія – масове виконання всесвітньо відомого твору Миколи Леонтовича «Щедрик», який є музичною візитівкою подільського краю.

Здавна Вінниччина славиться високим рівнем хорового мистецтва. І присутні на величному дійстві вкотре переконались у цьому. Адже у реалізації проекту взяли участь 68 вокальних колективів Вінниці та Вінницької області : академічний камерний хор ім. В. І. Газінського, хор коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича, капела державного педагогічного університету, академічний ансамбль пісні і танцю Вінницької філармонії «Поділля». Також участь приймали військовослужбовці Збройних Сил України. Загальна кількість учасників 3512 осіб.

Над площею біля палацу Потоцьких рознеслось багатотисячне дзвінкоголосе виконання геніального твору Леонтовича під диригуванням Ольги Бабошиної. Голоси звучать злагоджено, серця б’ються в унісон, дух перехопило. І все на одному диханні. Рекорд України – ось він! Браво організаторам і браво виконавцям!

Після встановлення рекорду з наймасовішого виконання «Щедрика» Леонтовича відбувся концерт кращих колективів Вінницької області. Липовеччину представляли – народний аматорський хоровий колектив КЗ «Липовецький міський будинок культури» Липовецької міської ради та народний аматорський ансамбль української пісні «Козачка» Кам’янецького міського клубу. Висока оцінка глядачів і щирі оплески на адресу липовецьких аматорів сцени залишили приємні враження і спогади.

Незабутня мить об’єднала на історичному місці величезної площі палацу Потоцьких тисячі голосів. І ця велич українського духу, велич української пісні залишиться в наших серцях назавжди. Бо Україна багатокультурна і глибокодуховна, люди наші талановиті. Подія яка відбулася, це продемонструвала. Наша пісня, наша дума не вмре, не загине!

Щира подяка усім учасникам народного аматорського хорового колективу (керівник Галина Навроцька) та народного аматорського ансамблю української пісні «Козачка»  (керівник Віра Абрамович) за участь та прекрасне виконання пісень  у культурно-мистецькій акції, в також спонсорам – Сергію Петренку, директору ПСП «Агрофірма «Нападівська» с.Нападівка та приватному підприємцю Олегу Шевчуку м.Липовець.

 

Заслужений працівник культури України

Геннадій ТЕРЛЕЦЬКИЙ

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь