Пошук

Війтівчани відзначили День села

Дата: 22.06.2021 18:29
Кількість переглядів: 1587

Фото без опису

20 червня, у День Святої Трійці на центральній площі села Війтівці  панувала святкова та доброзичлива атмосфера – війтівчани святкували День села.

День села – це свято тих, хто тут народився і виріс, хто приїхав щоб залишитись тут назавжди.

Історія села сягає у сиву давнину  XIV століття. Її творили щирі, добрі, працьовиті селяни і саме любов до маленької Батьківщини не дала їм покинути рідні місця.

Для місцевих жителів цей день – був ще одним приводом зібратися разом, поспілкуватися, послухати музичні композиції, подивитися на виступи односельчан, порадіти їхнім творчим успіхам.   

На урочисту подію, привітати жителів громади зі святом, завітали староста села -  Петро Канішев, директор Липовецької філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» - Віктор Бичков, заступник начальника управління освіти, культури , молоді та спорту Липовецької міської ради – Геннадій Терлецький.

У цей святковий день шановні гості бажали жителям міцного здоров’я, достатку та родинного затишку, а  селу Війтівці – стабільності та процвітання .

Слова шани та подяки звучали на адресу довгожителів. У своєму  виступі староста села відзначив: «Ми повинні пам’ятати тих, хто будував село, боронив його від ворога і передав нам у спадок. Особлива шана і подяка жителям старшого покоління, саме їх  життєвий досвід нині допомагає нам розвивати рідне село та підтримувати його традиції. Як говорить народна мудрість – коли п’єш воду з криниці, не забувай про того хто її викопав!»

Після урочистої частини та привітань присутні мали нагоду подивитися святковий концерт у виконанні народних аматорських колективів «Війтівчанка» (керівник Осадчук Т.І.), «Перевесло» (керівник Дяченко К.), народний ансамбль «Козачка» (керівник Абрамович В.В.),ансамбль «Веселі молодички», танцювальний колектив «Барви України».

В ході святкування усі бажаючі смакували смачну козацьку юшку, яку приготував – Віктор Назаренко, робили  фото з декоративними голубами від Олени Дячук ну і звичайно, отримували гарний настрій та позитивні емоції.

Щира вдячність спонсорам за організацію та проведення свята:  В.М. Бичкову, С.М.Данилюк, Н.М.Танасієнко, О.Д. Тарабану.

Село – це велика родина, де як маленький селянин, так і дорослий робить свій вклад для розвитку рідного краю. Це свято дало можливість кожному відчути себе частиною великої родини. Отож залишається побажати жителям Війтовець надалі такої згуртованості, яку вони проявили під час святкування Дня села. Нехай сільський родовід кожного року проростає пагонами нових поколінь.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь