Пошук

22 червня – День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2021 10:36
Кількість переглядів: 476

Відповідно до Указу Президента України від 17.11.2000 № 1245/2000 щорічно 22 червня наша держава відзначає День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

Цей день – одна з найскорботніших дат в історії усього людства. День початку масштабної та кровопролитної війни, яка тривала майже чотири роки.

22 червня 1941 на світанку фашистська Германія без оголошення війни нанесла масований нищівний удар по аеродромах і залізничних вузлах, по військово-морських базах та місцях розквартирування військових частин, по багатьох містах мирних країн, де жили, працювали і мріяли звичайні люди…

Україна стала епіцентром бойових дій. За перемогу над нацизмом український народ заплатив неймовірно дорогу ціну. Україна втратила п’яту частину населення. На фронті загинули понад мільйон українців, майже стільки ж військовополонених і ще 3,9 млн мирних жителів були знищені окупантами, на примусові роботи до Германії було вивезено близько 2,5 млн осіб.

Цей день для нас наповнений трагічними спогадами і болем. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь