Пошук

Уся Україна перебуває на зеленому рівні карантинних обмежень - Віктор Ляшко

Дата: 10.06.2021 16:47
Кількість переглядів: 466

Фото без опису

Міністерство охорони здоров’я 9 червня оновило поділ на карантинні зони в Україні. Відповідно до нього, усі регіони України вперше за довгий час потрапили в «зелену» зону карантину. Про це свідчать дані Індикаторів визначення рівнів епідемічної небезпеки станом на 9 червня, яку оприлюднили на сайті відомства. До цього усі регіони перебували в «жовтій» зоні.

Наразі, в Україні рівень захворюваності становить 74 випадки на 100 тис. населення при визначеному показнику зеленого рівня  75 на 100 тис. населення. У 16 областях цей показник значно нижчий за визначений.

Найнижчий рівень захворюваності у Вінницькій, Закарпатській та Кіровоградській областях і становить 30 випадків на 100 тис. населення.

Сьогодні на всій території України діє зелений рівень епідемічної небезпеки, тому Міністерство охорони здоров’я розглядає можливість пом’якшити карантинні обмеження. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко на засіданні Уряду.

 «Зелена» зона передбачає найслабкіші обмеження. Рішення про перехід до слабших обмежень має ще ухвалити Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Обмеження «зеленої зони» перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах, масові заходи за участі більше 50 осіб, кінотеатри та заклади культури з наповненістю не більше 50% місць у кожному окремому кінозалі або залі, перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць, відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50% дітей та персоналу закладу, робота кафе, барів, ресторанів після 22-ї та до 7-ї години. Але дозволяється адресна доставка та на винос.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь