Пошук

Сплачуйте доставку газу вчасно!

Дата: 03.06.2021 11:15
Кількість переглядів: 385

Фото без опису

АТ «Вiнницягаз» нагадує усiм споживачам: послугу доставки газу необхiдно сплачувати до 20 числа місяця, в якому отримуєте послугу. Тобто, за травень - до 20 травня.

Вчасна оплата розподiлу газу - запорука безаварiйної та безперебiйної  доставки газу до кожного споживача, належного стану мереж та вчасної пiдготовки до опалювального сезону. 3 тарифних коштiв здiйснюється утримання газопроводiв та обладнання, їх ремонт та модернiзацiя, технологiчний процес доставки газу, виплата зарплати персоналу, робота аварійно-диспетчерської служби, облiк спожитого газу, перевірка, ремонт та замiна лiчильникiв тощо.

Прострочення платежiв не дозволяє реалізувати заплановані заходи. За таких умов АТ «Вiнницягаз» вимушене стягувати борги в примусовому порядку.

На 1 травня поточного року боржникам направленi майже 100 тисяч попереджень на загальну суму понад 45 млн грн. На початок травня 650 заяв переданi до суду на загальну суму 1,3 млн грн.

Уже виконуються понад 260 судових наказiв на загальну суму 560 тис. грн. У разi стягнення боргiв у судовому порядку споживач несе додаткові: втрати - сплачує судовi витрати та виконавчий збiр. При виконаннi рiшення суду у примусовому порядку можливе накладення арешту на майно та заборона виїзду за кордон. Крiм того, накопичення боргiв загрожує втратою субсидії.  Для недопущення небажаних наслiдкiв АТ «Вiнницягаз» закликає споживачів вчасно сплачувати за послугу розподілу газу та не доводити справу до суду.

Заборгованiсть споживачiв за доставку газу загрожує пiдготовцi мереж до зими.

Заборгованiсть споживачiв за розподiл газу перед АТ «Вiнницягаз» становить 35 млн грн. Компанiя стягує борги у судовому порядку, адже кошти за оплату послуги з розподiлу газу є джерелом фiнансування робiт з пiдготовки газових мереж регiону до опалювального сезону, забезпечення безперебiйної та безаварiйної доставки газу до кожного споживача.

 АТ «Вiнницягаз» заплановано проведення цiлого комплексу робiт з пiдготовки газових мереж до опалювального сезону 2021-2022. Державним регулятором на поточний рiк схвалено обсяг iнвестицiй в розмiрi понад 60 млн грн. Фiнансування здiйснюється за рахунок тарифу на розподiл газу.

Плата за розподiл - джерело фiнансування технологiчного процесу доставки газу мережами до кожного споживача, утримання газопроводiв та обладнання, їх модернiзацiї, ремонту та реконструкцiї, зарплати персоналу. За рахунок тарифу функцiонує аварiйно диспетчерська служба, здiйснюється облiк спожитого газу, повiрка, ремонт та замiна лiчильникiв тощо.

Станом на перше травня побутовi споживачi заборгували пiдприємству майже 35 млн грн. З них, близько 16 млн грн. затримали в оплатi споживачi обласного центру. Ще 11,3 млн грн. заборгували пiдприємству установи та органiзацiїi. За таких умов АТ «Вiнницягаз» вимушене стягувати борги в примусовому порядку.

З початку року боржникам направленi майже 100 тисяч попереджень на загальну суму понад 45 млн грн. На початок травня 650 заяв переданi до суду на загальну суму 1,3 млн грн. Уже виконуються понад 260 судових наказiв на загальну суму 560 тис. грн.

«Споживач несе- додатковi витрати у разі стягнення боргiв у судовому порядку. Адже оплачує також судовi витрати та виконавчий збiр. При виконаннi рiшення суду у примусовому порядку можливе накладення арешту на майно та заборона ви'їзду за кордон» - наголошує: комерцiйний директор АТ «Вiнницягаз» Олександр Товмач.

Накопичення боргiв эагрожує втратою субсидії. Газорозподiльне пiдприємство передає до вiддiлiв соцiального захисту населення списки споживачiв, якi мають заборгованiсть бiльше трьох мiсяцiв. У разi несплати заборгованостi, житлова субсидiя не призначатиметься.

АТ «Вiнницягаз» закликає клiєнтiв вчасно сплачувати за послугу розподiлу газу та не доводити справу до суду. У свою чергу Оператор ГРМ подбає про належний стан мереж, доставку газу до кожного споживача 24П.

Нагадаємо, плата за розподiл газу має здiйснюватися щомiсяця, рiвними платежами, до 20 числа мiсяця, в якому надається послуга. Наприклад, за травень - до 20 травня.

Уci способи оплати на сайтi АТ "Вiнницяrаз»hves уп cteouacom/uaV / за посиланням: https//bit lv/3vax6PE .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь