Пошук

Онлайн-інтерактив з керівниками ЗЗСО

Дата: 20.05.2021 16:25
Кількість переглядів: 460

Фото без опису

Як відомо, інституційний аудит ЗЗСО – це один з інструментів системи забезпечення якості освіти. Він передбачає комплексну зовнішню перевірку, під час якої здійснюється оцінювання освітніх та управлінських процесів у школі, її внутрішньої системи забезпечення якості.  За її результатами надаються рекомендації  закладу відповідно до висновків експертної комісії.

19 травня управлінням освіти Липовецької міської ради організовано онлайн-інтерактив «Аудит школи від експерта директорові»  за участю освітнього експерта, вчителя опорного закладу «Лукашівська ЗОШ І-ІІІ ст.» Липовецької міської ради Алли Оленич.

Розпочала онлайн-інтерактив головний спеціаліст  з питань освіти управління освіти, культури, молоді та спорту Липовецької міської ради Галина Шевченко, яка зауважила, що  Державна служба якості при проведенні  інституційного аудиту, залучає фахівців, які  пройшли відповідне навчання, щоб зробити його справді дієвим інструментом забезпечення якості освіти.  Атестація, яку раніше проходили школи, була спрямована, здебільшого, на формалізований контроль та перевірку. Головна ж місія аудиту – допомогти школам підвищити якість їхньої діяльності та сприяти зростанню суспільної довіри до освіти.

На онлайн-інтерактиві розглянуто питання:

  1. Етапи інституційного аудиту;
  2. Методи збору інформації;
  3. Стратегія розвитку закладу, вимоги до її складання;
  4. Особливості вивчення педагогічної діяльності під час проведення інституційного аудиту;
  5. Формувальне оцінювання та ряд інших важливих питань.

В  ході зустрічі  наголошувалось на тому, що надзвичайно важливо, щоб заклад сам, не чекаючи зовнішньої перевірки, вдосконалював свої освітні й управлінські процеси.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь