Пошук

Як в Електронному кабінеті подати податкову декларацію платника єдиного податку -ФОПа 3 групи за квартал за 10 хвилин, не відвідуючи податкову?

Дата: 22.03.2021 15:10
Кількість переглядів: 7139

Як в Електронному кабінеті подати податкову декларацію платника єдиного податку - ФОПа 3 групи за квартал за 10 хвилин, не відвідуючи податкову?

ПОВНУ відеоінструкцію як заповнити даний звіт “Від і до” подивіться за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/6018.html. Тут навіть є підказка, як все вірно розрахувати.

 

1. Отримайте електронні цифрові підписи. Безкоштовні ключі надаються за адресою м. Вінниця, вул. К.Василенка, 21. Прийом здійснюється в робочі дні з 08-00 до17-00, у п*ятницю-до 15-45, обідня перерва з 12-00 до 12-45. Телефон для запису-0432-560906. Переглянути умови отримання ключів можна на офіційні сторінці надавача електронних довірчих послуг за посиланням https://acskidd.gov.ua).

2. Зайдіть в Електронний кабінет за посиланням  http://cabinet.tax.gov.ua

3. Тепер Вам треба зайти в закриту частину Електронного кабінету, в якій можна ввести декларацію  та направити до податкової. Вхід  здійснюється за допомогою ключа. Потрібно обрати АЦСК (наприклад АЦСК ІДД ДПС чи АЦСК АТ КБ “Приватбанк”), обрати файл ключа (знайдіть ключ там, де Ви його зберегли на комп*ютері), ввести пароль до ключа, натиснути “Зчитати” та “Увійти”.

 

Фото без опису

4. Далі зайдіть зліва в меню “Введення звітності”. Оберіть період, за який Ви подаєте декларацію, наприклад 1 квартал 2021. Далі оберіть групу звітів “Прибуток”, щоб швидше найти потрібну для заповнення декларацію. Ну і залишилось обрати код форми  F0103306 для початку роботи по заповненню звіту.

 

Фото без опису

5. Починаємо заповнювати декларацію. Спочатку треба поставити галочку “Звітна”, чи “Нова звітна”, чи “Уточнююча”, чи “Довідково”. “Звітна”-це коли звіт за даний період подається вперше, “Нова звітна”-це коли звіт подався, але треба виправити якусь помилку і граничний термін подання ще не настав, “Уточнююча”-це коли Ви подали звіт вчасно, але виявили помилку після граничного терміну подання та хочете виправити помилку, “Довідкова”-це коли Вам треба отримати довідку про доходи за інший, ніж річний податковий період. В такому випадку нижче, у графі 2 Вам треба зазначити номер місяця. Зазначте номер звітного кварталу.

Фото без опису

6. Рядки 4,5,6,7   підтягнуться автоматично, просто перевірте їх

Фото без опису

7. Переходимо до заповнення показників звіту. У розділі 1 зазначте кількість найманих працівників та КВЕД.

Фото без опису

8. Заповніть показники господарської діяльності так, як Ви заповнюєте в паперовому звіті.

Фото без опису

9. Перевірте все заповнення та натисніть кнопку “Зберегти”

Фото без опису

10. Натисніть кнопку “Підписати”

Фото без опису

11. Підпишіть звіт своїм підписом так, як ви заходили в Електронний кабінет

Фото без опису

12. Натисніть кнопку “Відправити”

Фото без опису

13. Дочекайтеся другої позитивної квитанції, обов*язково прочитайте зміст квитанції. Якщо квитанція негативна-в ній обов*язково буде підказка у чому помилка.Червоні звіти-не прийняті податковою, зелені звіти-прийняті податковою. Усі подані Вами звіти тепер відображатимуться  в меню “Перегляд звітності”.

Не забувайте, тепер, маючи електронні ключі, Ви можете не тільки подавати звіти, а і переглянути стан своїх розрахунків з бюджетом, впевнитись у відсутності заборгованості та навіть листуватися з податковою онлайн!

Додатковий плюс! Тепер, маючі власні електронні ключі, Ви можете зайти на сайт Пенсійного фонду та онлайн перевірити свій стаж, передивитись показники кожного  місяця Вашої роботи,  на пенсійному калькуляторі підрахувати приблизну суму пенсії. Для цього відвідайте сторінку https://portal.pfu.gov.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь