Пошук

ВШАНУВАЛИ ПАМ"ЯТЬ НАШОГО ВОЇНА

Дата: 28.04.2023 13:27
Кількість переглядів: 249

Фото без описуФото без описуФото без опису

В цей день благочинний о. Петро Ковальчук у церкві Івана Богослова с. Скитка провів заупокійну панахиду за Василем Підопригорою і загиблими в боях за Україну воїнами Мирославом та Богданом Вишневими, Русланом Зайцем , усіма, хто віддав життя за Україну. Потім усі учасники Божої служби відвідали місцевий цвинтар, на якому похований Воїн, вклонилися його пам"яті і на могилку поклали квіти.

У філії Скитківської гімназії Липовецького ліцею №2 вшанували пам"ять випускника, захисника України Василя Васильовича Підіпригори на лінійці Пам"яті. До школи прийшли батьки Тетяна Андріївна та Василь Анатолійович Підопригори, родина, староста села Віктор Романов, заступник міського голови Анатолій Дацький, секретар виконкому Ольга Русецька. Староста села у своєму виступі наголосив, що українське суспільство пам"ятає своїх Героїв і докладе всіх зусиль аби загиблі були в нашій пам"яті не абстрактною цифрою. Вони вічно житимуть в нашій пам"яті, в історії нашої незалежної України і отримають шану , на яку заслуговують, як такі, що віддали за неї життя.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам"ять померлого бійця.

Секретар виконкому Ольга Русецька зазначила, що Василь Підопригора при житті пройшов усі митарства-бачив пекло бою, був поранений, взятий в полон, пізнав радість повернення додому. За цей час мав би одружитися, народити і виховати дітей, але доля йому відміряла коротке життя. Воно було яскравим, як спалах сонця. Він поповнив ряди Небесного війська.

Теплими спогадами про Василька поділився священик о. Петро Ковальчук. Він запам"ятав його смиренним і відповідальним хлопчиком, який завчасно прибігав до церкви, щоб допомогти йому-розпалити панікадило, запалити свічечки. Директор школи Тетяна Мелінчук нагадала, що в цьому році виповниться десять літ, як клас, у якому навчались Василь Підопригора, Мирослав Вишневий - випустився. В той час ніхто навіть не міг подумати, що буде війна, що доведеться саме цьому поколінню молодих людей стати на захист рідної України. А декому за неї покласти свої життя.

Вона подякувала батькам Воїна за виховання сина справжнім патріотом України.

Вічна слава Героям!

Пам"ять про них житиме в наших серцях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь