Пошук

ВШАНУВАЛИ ПАМ"ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 20.02.2023 16:15
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

Молюся за тебе, моя Україно,
За кожного батька, за кожного сина, 
За кожную матір, за кожну дитину
Я Бога прошу-збережи Україну!
Страшною порою не дай їй загинуть!
Молюся за батька, молюся за сина, 
Щоб мирною стала наша країна….
Таким поетичними рядками розпочався мітинг-реквієм, приурочений вшануванню пам»яті Героїв Небесної Сотні, що відбувся на Майдані Незалежності міста перед Пам»ятним знаком Героям Небесної Сотні та землякам, полеглим за Україну.
Священики українських церков міста о. Василь Загорянський та о. Василь Комарницький відслужили Панахиду за Героями Небесної Сотні. Всі присутні помолилися за душі Героїв 
Свою промову завершив о. Василь Загорянський:
Пом’яни, Господи, душі спочилих Героїв Небесної Сотні, усіх, що віддали своє життя за волю України, за ім’я Господнє, замучених і убієнних од віку. Прости їм усі гріхи їх вільні й невільні, даруй їм Царство Твоє Небесне і причастя вічних Твоїх благ і сотвори їм вічную пам’ять. Амінь.

О.Василь Комарницький зазначив, що Герої Небесної Сотні поклали на вівтар історії  свої життя борячись за власну гідність, свободу та основоположні конституційні права, протистоячи жорстокому і підступному режиму. Він дякував Богу, що став учасником тих подій, пліч-о-пліч із рідними братами в ті вікопомні дні перебував із активістами по цю сторону барикад. Разом із прогресивною молоддю вони доводили, що від кожного з нас залежить наше майбутнє та майбутнє нашої держави!

До липівчан звернувся міський голова Віктор Бичков, який зупинився на історії тих подій .
Сьогодні вшановуємо пам»ять Героїв Небесної Сотні та згадуємо події, що ознаменували початок корінного переходу незалежної України до нової історії, початок розриву з росією. Саме в цей час урядом Януковича, керованим з москви, було покладено початок жертвам, які Україна платить за свою свободу донині . 
Герої Небесної Сотні   є яскравим прикладом незламності українців, які не за  рознарядкою, не з примусу, а із власної волі стали на захист свободи, цінностей, щасливого майбутнього своїх дітей у нескореній , сильній , демократичній Україні. Справу Героїв гідно підтримують сотні тисяч українців,  які боронять нашу державу на передовій, та мільйони , які прагнуть мати незалежну Україну. 
Війну ми завершимо з допомогою зброї та Заходу , але головна боротьба у нас попереду. Побороти в собі, у суспільстві, сторіччями нам диктований комплекс меншовартості, яким заборонено нам мати право на мову, історію, віру, гідність, своє майбутнє не просто! Від кожного із нас залежить як тривалість, так і результат внутрішньої боротьби. Але я вірю, ми з цим справимось.
Слава  Україні! Героям слава!
Очевидець і учасник тих страшних історичних подій Ольга Дмитрів  пригадала кровопролитні бої на столичних вулицях 
-Сьогодні усі міста і містечка вшановують своїх земляків з небесної сотні  зі своїх громад - Пасіонаріїв  Серед них  наші Вінничани : Максим Шимко, Валерій Брезденюк, Леонід Полянський

19 січня, як реакція на диктаторські закони, прийняті владою 16 січня, серед протестуючих було оголошене віче . ВІче вирішило провести 22 січня , у  День Соборності України,  мирну ходу по Києву. На це влада відреагувала розстрілами. Саме тоді було убито Юрія Вербицького, Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника. Але цими нелюдськими діями владі не вдалось  залякати протестуючих!  Навпаки, на Майдан прибула величезна кількість людей з Харкова, Сум, Одеси….. Майдан тепер став і російськомовним ...
18 лютого - хода до Верховної ради в надії, що парламентарі зможуть розв»язати політичну кризу мирним шляхом: відправити у відставки можновладців, оголосити позачергові вибори ! Натомість, влада віддала наказ стріляти і протестуючі повернулись назад на Майдан. Тоді, о 18 годині розпочалась зачистка Майдану 
Цвіт нашої нації-сімнадцятирічний Назар Войтович, архітектор  Саша Плеханов, усім відомі активісти Роман Гурик, Устим Голоднюк, Ігор Костенко , сільський голова Анатолій Корнєєв з Хмельниччини …107 протестувальників поклали голови за Україну! І серед цих  107 життів, життя 82 річного Івана Макимовича Наконечного, який від побоїв помер у лікарні. Він був найстаршим. Середній вік загиблих 39 років …Це розквіт сил, досвід і молодість, це майбутнє України.
Майдан став прикладом для всього світу як боротись за волю, демократію і гідне життя. Боротьба триває досі. Сподіваємось і віримо в нашу свободу! 
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам»ять Героїв, які пішли в небеса…та поклали квіти до Пам»ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Мітинг завершив Ярослав Пшиворський зворушливим виконанням пісні Святослава Вакарчука «Не твоя війна!»
Вклоняємось низько Небесній сотні, Небесним батальйонам, памятаємо про всіх, хто пішов на небеса через агресію тоталітарного режиму рабовласників. 
Герої не вмирають вони навічно в наших серцях!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь